Multe sunt traseele tale, Românie, și ne place enorm de tare să le parcurgem. Bucurându-ne de fiecare sentiment pe care ni-l aduci atunci când te redescoperim.Însă, ne sunt și mai dragi când ne lipsim de surprizele neplăcute, mai ales atunci când ajungem obosiți la unitatea de cazare.
Când singurul lucru pe care vrem să îl facem este să ne încălzim cu un duș fierbinte, ca apoi să ne „scufundăm” în cearceafurile albe și curate și să nu mai știm de nimic. Dar nu tot timpul așteptările noastre ne sunt îndeplinite și plecăm, oarecum, dezamăgiți.
Ne-am decis să realizăm o listă cu lucruri deranjante la o cameră de hotel. Spre surprinderea noastră, am ajuns la un număr de …. 15. Mult sau puțin, rămâne să decideți voi. Articolul vizează doar camera de hotel, urmând să apară și altele în care vom vorbi despre hoteluri, în ansamblul lor, restaurantele și multe altele aspecte interesante. Și pentru că nu este un top, le voi scrie așa cum mi-au venit prima dată în minte.
Să-i dăm bătăi, zic!
- Florile decorative din plastic
M-am bucurat de multe ori de aspectul florilor până am observat că sunt din plastic. Dacă nu există posibilitatea florilor de sezon naturale sau plantele în ghiveci, aș prefera să regăsesc florile din hârtie decorativă făcute hand made. Le-am văzut la Târgul de Turism și mi-au plăcut, arată mult mai bine decât cele din plastic și pot fi alese în ton cu design-ul camerei.
Aceasta de jos este opera Danielei, căreia îi place să se provoace zilnic cu buchete frumoase și unice.
- Mesajele cu pro natura care nu sunt respectate
Ne știți că suntem promotori în protejarea naturii și respectarea ei. Este de apreciat că am regăsim în multe hoteluri mesajul:
Însă, acest mesaj trebuie să îl înțeleagă și cameristele care ne schimbau în fiecare zi prosoapele, deși nu erau pe podea și chiar nu ne doream să fie schimbate. Acest lucru s-a întâmplat pentru că….
Și trec la următorul lucru deranjant la o cameră de hotel….
- Lipsa semnului DO NOT DISTURB
Sunt momente când nu vreau să mi se schimbe prosoapele, nu vreau curat în camera sau nu vreau să fiu deranjată dar dacă nu am semnul DO NOT DISTURB cum ar putea cei din exterior să înțeleagă dorința mea?
- Prize insuficiente
Avem laptop-uri, telefoane, dronă și aparate profesionale. Toate necesită alimentarea la curent electric. Iubesc hotelurile care au 8 prize, bine, nici chiar 8 dar măcar 4. Bine, hai…8! Să le pot încărca pe toate o dată și apoi ziua să avem baterie suficientă cât să explorăm toată zona. Cea mai mare frustrare a mea a fost la un hotel unde aveau două prize din care una stricată. Vă imaginați cam ce bine m-am simțit 4 zile.
- Wifi sau conexiune slabă
Probabil când mergi în călătorie vrei să te rupi de social media… Ei bine, noi suntem permanent conectați și …. dependenți de conexiune bună la internet asta pentru că unele zile le petrecem la laptop: răspundem la email-uri, scriem articole, postăm pe blog, Instagram, Facebook, prelucrăm fotografii sau le trimitem către alte destinații prin wetransfer etc. Conexiunea slabă la internet nu face decât să ne îngreuneze activitatea de bloggeri și călători.
Îți recomand dacă ești la fel de dependent de conexiunea la internet ca noi, să întrebi la recepție dacă semnalul este ok până în camera ta. S-a întâmplat să stăm la hoteluri suuuper frumoase și deosebite, dar camerele noastre nu aveau acces la internet. Am fost nevoiți să le schimbăm.
- Lenjeria colorată
Acasă merge să îți iei lenjerie colorată cu floricele și briz-brizuri. La hotel NU! Din simplul motiv că lenjeriile sunt spălate cu detergenți dezinfectanți puternici care atacă culoarea. Iar dacă lenejeria este colorată, în urma spălărilor repetate, se decolorează și ajung să arate inestetic.
În plus, lenjeria albă ne dă o stare de bine, îngrijit și profesionist, contribuie la un somn liniștit. Deci spune NU lenjeriilor colorate pentru că lenjeriile albe arată întotdeauna bine!
Hotel Nyota – Mamaia, Constanța
- Combinația de lumină rece/caldă la becuri
Fie alegi culoarea caldă, fie rece. Dar nicioadată ambele. Pe lângă faptul că este recomandabil să ai becuri economice (financiar vorbind economisești enorm de mult pe termen lung) îmi place enorm lumina caldă. Lumina rece îmi dă senzația de spital.
Am regăsit hoteluri care aveau veioze cu lumină caldă și o veioză cu lumină rece. Ca să nu mai spun că dacă vrei să le faci fotografii la camere, arată inestetic.
- Lipsa unui design interior de calitate
Camera de hotel care are un design interior de calitateva rămâne întipărit în mintea clientului deoarece creează o ambianță plăcută și primitoare. Stilul clasic-modern, de exemplu, dă senzația de lux/spectaculos (cum e în imaginea de mai jos) și cel mai probabil nimeni nu este încântat de un stil anost și lipsit de personalitate așa cum unele hoteluri îl adoptă.
Casa Brădet – Întorsura Buzăului, Covasna
- Camere reci pe timp de iarnă
Mi-aduc aminte și acum de un hotel econom și spun asta pentru că proprietarul închidea centrala ziua și o deschidea noaptea, ceea ce făcea ca toate camerele să fie foarte reci, neavând o temperatură constantă, de fiecare dată când intram în cameră simțea un aer foarte rece și neprimitor.
Îmi plac la nebunie camerele de hotel care au sistem de încălzire propriu, astfel îmi setez eu temperatura dorită în cameră.
- Lipsa aerului condiționat
La polul opus se află camerele care nu au aer condiționat, iar în zilele toride de vară este greu să te poți concentra la ce ai de făcut. Mai faci un duș rece, mai deschizi o ușă, un geam și …faci curent! Dar nu se compară cu posibilitatea de a avea o temperatură…respirabilă. Nu sunt adepta aerului condiționat excesiv, care de multe ori îmi face extrem de rău, dar știți și voi zilele alea de vară insuportabile care au nevoie de un aer mai…rece.
- Saltele inconfortabile
Studiile demonstrează că somnul de calitate ajută memoria, induce buna dispoziție, susține o funcționare bună a inimii, întărește sistemul imunitar. Medicii confirmă faptul că salteaua are cel mai mare impact asupra calității somnului.
Îți place să dormi ca un prunc? Și nouă! De cele mai multe ori saltelele inconfortabile sunt motivul principal pentru care ne trezim obosiți și cu durere de spate. Somnul trebuie să fie ca o vacanță de cinci stele (așa cum ne-am simțit noi la Green Village) iar alegerea saltelei este extrem de personală.
Green Village – Sfântu Gheorghe, Tulcea
- Cabina de duș defectă
Pentru că s-a întâmplat să stăm la hoteluri frumoase și deosebite, dar aveau cabine de duș defecte, se scurgea apa în toată baia…. și atât era nevoie să îmi creeze un disconfort. Este un detaliu la fel de important ca și colacul de WC care trebuie să stea fix și să nu pice de fiecare dată când îl ridici.
- Mochete pătate/murdare
Știm foarte bine că mochetele fac parte din design, păstrează camera călduroasă și sunt foarte prietenoase. Însă, mai știm că sunt greu de întreținut, pot fi cele care rețin cei mai mulți microbi și sunt total neplăcute atunci când sunt pătate, miros urât sau sunt neîngrijite.
Dacă nu puteți asigura o îngrijire adecvată a mochetelor mai bine le scoateți de tot.
- Paharele ciobite sau lipsa lor
V-am spus că acest articol este despre detalii așa că paharele ciobite sau lipsa lor este un detaliu important.
Vrei să bei apă, dar nu bei din sticlă. Și nici pahar nu ai. Sau dacă ai… e ciobit sau mai are două secunde și ți se crapă în mână. Poate pare un aspect neimportant dar credeți-mă că este la fel de important precum paharele curate și acoperite ca să nu intre praful în ele.
- Prosoape vizibil uzate și …trecute de vreme.
După ce ies de la duș, dă-mi un prosop care nu absoarbe apa și mi-ai stricat toată ziua. După părerea mea prosoapele ideale pentru hoteluri sunt cele din bumbac 100%, albe, moi și absorbante. Atât!
Și cam atât și despre cele 15 lucruri deranjante într-o cameră de hotel. Acest articol este adresat, în mod special, celor care activează în domeniul hotelier cu intenția de a-i face atenți la detaliile care sunt, de cele mai multe ori, aspectele care fac diferența la o unitate de cazare. Atenția la recomandările sau frustrările clienților care pot contribui enorm la îmbunătățirea serviciilor oferite, ceea ce atrage, după sine, mai mulți clienți. Este un articol scris din experiența noastră de 4 ani de călătorit prin țară, timp în care am testat sute de unități de cazare.
Dacă ai experiențe neplăcute din camera de hotel lasă un comentariu mai jos. Chiar vrem să citim ce lucruri v-au deranjat și pe voi.
Cu drag de călătorii,
Cosmina din Zig Zag prin România
- Îmbunătățește-ți strategiile de business la TopHotel Conference 2024! - aprilie 17, 2024
- Înscrierile în competiția TopHotel Awards 2024 sunt deschise! - martie 5, 2024
- Industria ospitalității se reunește la TopHotel Conference & Awards 2023! - mai 19, 2023
Leave A Comment