Băieţii din Zig Zag zic mereu că „dacă vrei să o cucereşti pe Adelina, o poţi duce la cea mai bună cafenea din oraş sau la o ciocolaterie”!
Hmmm….da oare unde e cea mai bună cafea din oraşul Cluj? Nu de alta, dar tare aş vrea să am  o conversaţie cu o ceaşcă de cafea dulce – amăruie.

Nu a fost greu să aflu răspunsul la întrebarea mea, deoarece cafeaua este o băutură preferată în rândul prietenilor şi cunoscuţilor noştrii. Aşa că după un ITP dentar la Smile Central – cabinetul stomatologic al lui Mihai Vidican, am aflat că cea mai bună cafea e chiar foarte aproape.

„Asta înseamnă că putem merge acolo să ne îngălbenim dinţii cu aromele şi gusturile unice ale cafelei adusă din toate colţurile lumii!”

Atât mi-a trebuit să aud, că am şi scăpat de frica de dentist! Cafea zici ? Atunci, Let`s Coffee!

Am pornit pe străzile din Cluj în căutarea cafenelei Let`s Coffee. Totul era perfect pentru o degustare: vremea, contextul, prietenii şi micul local cu miros puternic de boabe de cafea prăjite, atât cât trebuie.

Mi-au trebuit câteva minute să îmi dau seama că nu sunt în rai, ci într-o cafenea… Greu, dar mi-am dat seama!

Cum să nu fiu în rai? Aveam toate motivele să cred asta…Mirosul de cafea era atât de puternic şi atât de plăcut,  localul era atât de frumos, de intim şi bine aranjat, plus că aveam şi noua mea carte preferată în mână (#girlboss de Sophia Amoruso). În plus, de partea cealală a tejghelei, la expressor ne-au întâmpinat Vasi şi Alexandra, doi oameni atât de frumoşi şi zâmbitori. Normal, aveam alături şi familia mea- echipa Zig Zag!

cafea

Cam aşa arată o parte din raiul meu: cafea, oameni frumoşi şi fericiţi, cărţi şi prieteni!(P.S – nu am uitat de ciocolată)

Intrând în universul cafelei, ne-am lăsat pe mâna cunoscătorilor în domeniu: Vasile Lupşac şi Moldovan Alexandra, iubitorii de cafea.

Am gustat două tipuri de cafea din două ţări diferite: Guatemala şi  Ethiopia, preparate prin trei metode diferite: Espresso cu lapte, Espresso simplu şi Aeropress.

dsc_7178-logo

Ghiceşti care a fost preferata mea?

Dar oare care va deveni preferata ta?

Ce am învăţat nou despre cafea?

  • Învelişul boabelor de cafea se numeşte „Cascara”. Ele sunt bune pentru prepararea ceaiului cofeinizat dulce – acrişor şi au un miros de smochine, stafide sau prune uscate.
  • Let`s Coffee este singurul shop specializat de cafea (în care se serveşte doar cafea), din judeţul Cluj.
  • Sunt multe metode de preparare ale cafelei ca: Turceasca, Espresso, Moka Pot, Aeropress, V60 (unghiul ce formeaza baza cu peretele are 60 de grade; el are striaţii cu ajutorul căruia apa acoperă mai bine cafeaua), Vsixties, French Press (ca un aeropress dar, are timpul de infuzare mai mare de 4 min), Chemex, Siphon Pot, etc.
  • Prin metoda French Press, cafeaua e foarte acrişoară, acidă şi în timp se accentuează gustul şi poţi simţi, gust de portocale sau de sâmbure de caisă.
  • Cu cât copacii de cafea sunt la o altitudine mai mare cu atât cafeaua este mai bună şi mai calitativă.

inaltime

În cele aproape 2 ore de poveşti , socializare şi degustări am aflat multe altele,  dar n-o să vă divulg tot! Arta cafelei se trăieşte pe răspunderea propriilor tale papile gustative!

echipa-zig-zag

Te invit să mergi la Let`s Coffe şi să stai la poveşti cu şi despre cafea.

semnatura-zig-zag

Cu drag,

Adelina Elena Ababei

Echipa Zig Zag prin România