După vizita de la Cetatea Poenari, unde am urcat 1480 de trepe în Zig Zag prin pădure, ne-am aventurat la Barajul Vidraru fiind la doar 5 km distanță.
Dacă ar fi să caracterizăm barajul în câteva propoziții, am spune că el adună mii de ore de efoturi fizice a sute de oameni, milioane de tone de piatră săpate plus cei 5 ani și jumătate de construcție. Toate acestea dar și peisajele ce înconjoară lacul Vidraru, din acest loc o atracție turistică demnă de vizitat.
Cu o lungime de 28 km și barajul de 167 metri este al cincelea baraj de acest gen din lume, ca înălțime. Este contruit să reziste la un cutremur de 9 grade, are o hidrocentrală la 100 metri sub pamânt, situată sub nivelul albiei Argeșului, unică de acest fel în România.
Barajul Vidraru a fost un vis a lui Gheorghiu Dej care și-a dorit din tot sufletul o structură impresionantă în județul Argeș așa că s-au pus pe treabă în anu 1961 și s-a finalizat în 1966 dar, din păcate, Dej nu a reușit să își vadă visul adus la realitate.
Pe linia barajului, în vârful unui turn prismatic se află monumentul electricității, un Prometeu gigantic, opera sculptorului Constantin Popovici. De știut este faptul că, apa lacului se utilizează pentru producerea de energie electrică.
Barajul Vidraru a devenit și locul preferat al sporturilor extreme pe timp de vară fiind amenajată cea mai înaltă pistă de lansare pentru bungee jumping unde pasionații de acest sport pot sări cu coarda elastică de la 166 m.
Cu drag de călătorii te invit la o plimbare pe Barajul Vidraru,
Cosmina
- Îmbunătățește-ți strategiile de business la TopHotel Conference 2024! - aprilie 17, 2024
- Înscrierile în competiția TopHotel Awards 2024 sunt deschise! - martie 5, 2024
- Industria ospitalității se reunește la TopHotel Conference & Awards 2023! - mai 19, 2023
Leave A Comment