Te-am făcut curios? Și eu am fost.

Cred cu tărie că principala calitate a turiștilor din toată lumea este CURIOZITATEA și ar trebui stimulată. Eu sunt unul din acești turiști, însă nu pentru o zi, o saptămână sau o lună ci timp de 5 ani prin toată România. Curiozitatea mea este alimentată constant.

Ce legătură există între curiozitate și suveniruri?

Dacă ai pe frigider magneți din locurile pe care le-ai vizitat înseamnă că deja stimulezi curiozitatea familiei tale și a prietenilor care vin în vizită.

Ai purtat vreodată tricouri personalizate cu Transilvania, I love Bucharest, I love Alba Iulia, I Love Cluj sau o ie tradițională? Nu te-au întrebat niciodată prietenii tăi de unde le ai ? Pe mine da, și au vrut și ei.

Ei bine, anul trecul am descoperit un brand românesc care antrenează curiozitatea prin suveniruri. Și nu orice fel de suveniruri ci autentice, lucrate manual, unice și tradiționale.

De fapt, era absolut necesar în România ca meștesugarii să-și poată vinde produsele prin intermediul unei echipe profesioniste si a unui magazin online. Stiți voi, meșterii nu au timp de internet, calculator și alte tehnologii, ei stau în ateliere. Și își pun sufletul acolo făcând artă cu mâinile lor.

O companie românească, pe teritoriul românesc promovează România prin suveniruri românești unui public contemporan. Art and Craft și-a însușit această misiune, deloc ușoară. A pornit în 2003 într-un spatiu de 27 de mp în aeroportul din București și a ajuns, astăzi, să fie prezentă cu spații în 8 aeroporturi din țară: Iași, Constanța, București, Sibiu, Târgu Mureș, Cluj-Napoca, Timișoara și Craiova. Pentru cei care nu au încă în plan o plecare în străinătate, dar vor suveniruri, acestea pot fi comandate aici pe site și vor fi livrate oriunde în țară.

Echipa de achiziții se plimbă frecvent prin țară – Horezu, Saschiz, Corund, Breaza, Campina, Baia Mare de unde alege cele mai frumoase produse de artă populară și artizanat. Pe lângă acestea Art and Craft are produse proprii cu design autentic și adaptat la zilele noastre, iar calitatea și stilul lor sunt cele care fac diferența.

Noi am testat câteva:  avem tricouri cu Trasylvania, am gustat nucile umplute – Via Delice, prunele in ciocolată și nuga asortată.

Aruncă o privire aici și lămurește-te singur. 😊

Îți voi pregăti în următorul articol încă 15 recomandări de suveniruri cu care îî poți surprinde pe cei dragi.

P.s. Mi-au plăcut atât de mult nucile umplute încât trei cutii au ajuns deja pe masa prietenilor noștri din Cluj, Timișoara și Iași. 🙂

Cu drag și spor,

Marian

Foto: Beniamin Binder

Echipa Zig Zag prin România