Dacă ne uităm la zilele calendaristice vom spune că vara s-a terminat. Însă, soarele continuă să ardă pe cer, de dimineață până seara, chiar dacă suntem în luna Septembrie.

Vremea este ideală pentru o escapadă la cel mai mare parc de agrement din zona Moldovei și unul dintre cele mai complexe din țară, deschis de Primăria Botoșani în luna mai, anul acesta.

Cornisa Aquapark & Sports este un proiect pornit din dorința de a aduce comunității un motiv de mândrie, un loc al distracției, adrenalinei și relaxării cu diverse activități menite să bucure ochii copiilor și adulților din Botoșani și pretutindeni.

Știți bine că recomandăm anumite locații doar în urma unei vizite la fața locului. Așa că, zilele trecute ne-am bucurat de Summer Fest by Cornișa, 15-18 August, timp în care am avut ocazia să testăm terenul.

Artiști celebri au susținut concerte în aer liber, timp de 4 zile, iar distracția nu s-a oprit, fiind înconjurați de o atmosferă de veselie și relaxare tot weekend-ul, care s-a încheiat cu un foc de artificii fantastic. Astfel de distracții se întâmplă des, pe timp de vară, la Cornișa, astfel că îți este cam greu să pleci în weekend din oraș.

Am fost copleșiți de dimensiunea acestui parc și de activitățile atât de diverse pe alocuri. Nu am încetat să facem fotografii și să filmăm, atât de bine ne-am simțit. Așa ne exprimăm noi când ne place enorm de mult un loc. Ne-am umplut memoria minții și a telefonului cu imagini superbe pe timp de zi și seară.

Cornișa Aquapark and Sports se întinde pe un spațiu de 48 de hectare și este foarte posibil să te pierzi printre activități. Aici vei regăsi un parc acvatic, heleşteu, râu artificial pentru rafting unde să îți testeli limitele și să te bucuri de adrenalină.

Un amfiteatru în aer liber care va găzdui concerte și diverse activități în aer liber.

Terenuri de sport, patinoar, bazin contracurent, pereţi pentru escaladă dedicat copiilor și nu numai.

Saune, piscine interioare şi exterioare, parc agrement pentru copii și sală de fitness.

Bineînțeles, deliciile culinare locale nu lipsesc. Noi ne-am îndrăgostit de gustul plăcintelor pe lespede, dar ne-am regăsit și în gustul mâncărurilor tradiționale, precum și alte preparate din zona Moldovei.

Facilităţile parcului ajung la o capacitate de 3.000 de persoane/zi și este destinat în principal botoşănenilor, dar autorităţile locale atrag și alți turişti din întreaga țară.

Cu această ocazie Botoşani devine singurul loc din Moldova şi Bucovina care are patinoar acoperit, cu pistă de curling, singurul râu artificial de rafting din ţară și singura piscină cu tobogane funcţionale iarna din Moldova şi Bucovina.

A fost finanţat prin intermediul Programului Operaţional Regional pe axa dedicată turismului și este administrat de DIRECȚIA SERVICII PUBLICE SPORT ȘI AGREMENT, pentru care numai ei știu câte eforturi și ce muncă trebuie depusă pentru a demara și menține un astfel de proiect.

Aceste inițiative trebuie lăudate și susținute pentru ca zona Moldovei să prospere în domeniul turismului și ne bucurăm să vedem că lucruri unice și de amploare se întâmplă la Botoșani, primul județ care ne-a susținut în activitatea proiectului nostru.

Vă învităm să vă bucurați de timp frumos și soare la Cornișa și nu uitați că activitatea lor continuă și pe timp de iarnă. Tarifele de la Cornișa Aquapark and Sports le găsești actualizate mereu aici. Dacă vrei o imagine mai detaliată cu locuri uită-te peste galeria lor, fii la curent cu blog-ul, urmărește-i pe Facebook și contactează-i dacă ai nelămuriri.

Cu drag de călătorii,

Cosmina din Zig Zag prin România

Echipa Zig Zag prin România