Dacă vrei să oferi în dar flori care nu ofilesc niciodată, florile de mină ar putea fi o variantă. Dar pentru asta va trebui să riști adâncurile Pământului, căci ele nu cresc la suprafață.

Denumite „Comorile adâncurilor” ele sunt scoase din anonimatul zăcămintelor pline de surprize și se oferă veşnic ochilor şi sufletelor celor ce doresc să le admire, încântați de frumuseţea lor inegalabilă.

Sunt foarte renumite pentru geometria si policromia lor. Aceste flori ale adâncurilor continuă să fascineze vizitatorii pe care-i îndeamnă mereu la momente adevărate de reverie în fața tainelor naturii.

Florile de mină sunt impresionante pentru că au fost create în sute de milioane de ani, fresce de lumină ale trecutului geologic al Terrei. Așa aflăm că pentru depunerea a câțiva milimetri de cristal de cuart este necesar să treacă mii de ani. Asta le face atât de plăcute ochiului.

Ele sunt culese din adâncul României precum și din adâncurile continentelor Braziliei, Mexicului, Chinei, Rusiei, Turciei, Marocului, Indiei, Congoului și Madagascarului. Cuprinde eșantioane de cuarț, ametist, citrin, agat, malachit, fluorina, cuart fumuriu, diamant de Maramureș, precum și îmbinări ale acestora cu minerale: pirita, realgar, stibina, calcit, blenda sau marcasit.

Expoziția ,,Flori de mină” este găzduită permanent de Muzeul Județean Argeș și cuprinde comori ale adâncurilor pământului de la aurul nativ din minele de la Cavnic-Romania până la tipurile de minerale din Baia Mare, Baia Sprie, Baiut, Herja, Turt, Sasar, Nistru la „Trandafirul Desertului” din Sahara.

Toate acestea sunt expuse în vitrine doar pentru tine și te așteaptă să le admiri.

Cu drag de călătorii,

Cosmina

Echipa Zig Zag prin România