Săptămâna trecută (7 Aprilie 2019) s-a deschis cea de-a doua ediție a evenimentului HANAMI (o tradiție japoneză care înseamnă contemplarea florilor de cireș) și are loc în Grădina Japoneză din Parcul Herăstrău, loc amenajat cu mai bine de două decenii în urmă și refăcut în 2017 la inițiativa Ambasadei Japoniei.

La deschiderea evenimentului vizitatorii au avut ocazia să participe la un mini-recital de tobe japoneze al trupei “Kodama Taiko”, urmat de explicaţii şi demonstraţii practice, atelierele de origami, kimonouri şi yukata și au putut să îmbrace veşminte tradiţionale, să deguste prăjituri tradiţionale japoneze şi ceai verde, putând fi inițiați în tainele ceremoniei ceaiului.

Noi nu am reușit, din păcate să ajungem la deschiderea evenimentului, dar ne-am luat revanșa, căci am vizitat ieri Grădina Japoneză, care este absolut fascinantă, frumoasă și extrem de relaxant în interior.

Chiar dacă ieri a fost o zi înnorată și doar o oră cu soare pe cer, a fost ideal pentru ca noi să tragem o fugă până în Parcul Herăstrău, mai ales că suntem cazați la Monte Carlo Palace, aflat la doar 1 km distanță.

Nu te mai poți opri din admirat și contemplat copacii înfloriți, amenajarea parcului, pietrelor și râurilor special amenajate. Nu a fost aglomerat ceea ce ne-a permis nouă să facem cât de multe fotografii am vrut. Este un loc ideal pentru ședințe foto profesionale. 

Scriem acest articol cu intenția de a vă impulsiona să mergeți în Grădina Japoneză, pentru că este un moment precum o șansă mai rară, deoarece curând florile se vor scutura.

Nu stați pe gânduri! 🙂

Cosmina din Zig Zag prin România

Echipa Zig Zag prin România