Urcând pe un drum șerpuit plin de copaci care prin culorile lor de toamnă te hipnotizează, după aproape 2 km, pe stânga vei găsi un monument masiv din piatră, Monumentul Muzeu Măgura Ocnei, închinat eroilor din 1916-1918.
Pe frontispiciul unde este o uşa şi un mic balcon din piatra este scris: ,,Spuneţi generaţiilor viitoare că noi ne-am făcut datoria!”. Muzeul este deschis de la 1 mai – 15 septembrie, între orele 09:00 – 13:00.
Mai departe continuăm spre Mănăstirea Măgura Ocnei care prin vieţuitorii ei, a fost martoră activă la luptele din primul război mondial, fiind poziţionată foarte aproape de linia decisivă a frontului.
Liniştea şi frumuseţile locului te cuceresc de la primul pas în curtea bisericii. Maicile umblă de colo-colo ocupate cu îngrijirea acestui lăcaș și treburile specifice toamnei.
Clopotniţa din zid este construită la 40 m sud de altar, cu gang de intrare şi câte două încăperi laterale. Biserica este o construcţie masivă din cărămidă şi piatră în formă de cruce.Cupola şi faţadele exterioare au în partea superioară, sub cornişe, de jur împrejur, ocniţe pictate. Intrarea se face prin vest pe o uşă din stejar, întărită metalic şi având pe faţa interioară sculptat pe Iisus Hristos.
Mănăstirea se află la 5 km de Tg. Ocna și poate fi vizitată oricând, la ore rezonabile.
Cu drag de călătorii te invit să vizitezi acest lăcaș liniștit,
Cosmina din Zig Zag prin România
- Grădinile Romane – Invitație la deconectare pe malul lacului Bicaz - martie 16, 2022
- KubiA – Cabană A frame pe Valea Slănicului - martie 10, 2022
- 3 oferte de 1 Decembrie pur românești | Prahova, Maramureș, Brașov - noiembrie 14, 2021
Leave A Comment