Urcând pe un drum șerpuit plin de copaci care prin culorile lor de toamnă te hipnotizează, după aproape 2 km, pe stânga vei găsi un monument masiv din piatră, Monumentul Muzeu Măgura Ocnei, închinat eroilor din 1916-1918.

Pe frontispiciul unde este o uşa şi un mic balcon din piatra este scris: ,,Spuneţi generaţiilor viitoare că noi ne-am făcut datoria!”. Muzeul este deschis de la 1 mai – 15 septembrie, între orele 09:00 – 13:00. 

Mai departe continuăm spre Mănăstirea Măgura Ocnei care prin vieţuitorii ei, a fost martoră activă la luptele din primul război mondial, fiind poziţionată foarte aproape de linia decisivă a frontului.

Liniştea şi frumuseţile locului te cuceresc de la primul pas în curtea bisericii. Maicile umblă de colo-colo ocupate cu îngrijirea acestui lăcaș și treburile specifice toamnei.

Clopotniţa din zid este construită la 40 m sud de altar, cu gang de intrare şi câte două încăperi laterale.  Biserica este o construcţie masivă din cărămidă şi piatră în formă de cruce.Cupola şi faţadele exterioare au în partea superioară, sub cornişe, de jur împrejur, ocniţe pictate. Intrarea se face prin vest pe o uşă din stejar, întărită metalic şi având pe faţa interioară sculptat pe Iisus Hristos.

Mănăstirea se află la 5 km de Tg. Ocna și poate fi vizitată oricând, la ore rezonabile.

Cu drag de călătorii te invit să vizitezi acest lăcaș liniștit,

Cosmina din Zig Zag prin România

Echipa Zig Zag prin România