Mă gândesc de câteva săptămâni bune să scriu acest articol, dar am tot amânat. Acum, inspirată fiind de noptiera decorată de mine, din camera de la Pensiunea Paradis din Râmnicu Vâlcea, m-am hotărât să scriu.

DSC_0004

Acest articol este despre recunoștină și prietenie.

Prieteni pe facebook din septembrie 2015.

Prima dată, ne-am văzut pe 17 ianuarie.

Când ne-am cunoscut, am fost împreună la Săptămâna Suediei din cadrul Europa Season.

Să îți zic pentru început ce a făcut pentru mine? Sau pentru echipă?

Îți pot spune că datorită lui scriu acum pe blog. Am renunțat de multe ori la a mai scrie, dar el m-a încurajat să o fac din nou. M-a încurajat pentru că știe ce înseamnă. Pentru că, da, e blogger! În Craiova. Și chiar azi mi-a scris, cu mare bucurie, că a obținut CIF-ul asociației bloggerilor din Oltenia (ASBO). Bravo ție, Aloe Vera! Haha… Câtă încântare și fericire pentru mine. 🙂

 

El a fost ajutorul nostru pe Craiova și, nu numai – un nou zigzager! Noi l-am considerat ca fiind unul de-al nostru, un membru în echipa noastră.

Deși ne-a dat numele de ”moldolteni” și a râs de accentul nostru de moldoveni după degustarea de vin ce a organizat-o, s-a străduit cât de mult a putut să aducă câți mai mulți zigzageri la degustare și să ne distrăm. Și da! Așa a fost! Ne-am distrat pe cinste la degustarea de vin din cadrul evenimentelor ”Brânzeturi cum se cuVin” și am învățat câteva aspecte de conduită. De la persoana aceea care nu bea niciodată vin, acum beau vin cu drag. Recomand degustările!

 

El a fost persoana care ne-a făcut să mergem și la filarmonică în fiecare vineri! Ne dădea invitații în fiecare vineri la filarmonică și ne tot ”bătea la cap”: „trebuie să veniți să participați, nu aveți cum să ratați concertul ăsta” și tot așa în fiecare vineri până am ajuns să plecăm din Craiova, în Slatina, și să facem naveta de acolo pentru a asista la concertele realizate de Filarmonica Oltenia.

filarmonica oltenia

Am petrecut bine în Craiova alături de el și de ceilalți bloggeri. Am mers la film împreună, la degustări de vin, la aniversarea bloggerilor și la evenimentul nostru.

 

Am apreciat foarte mult la el, dedicarea, pasiunea lui pentru blogging, perseverența și continuitatea pe care o are în articole. Am apreciat și am rămas uimită că a participat la evenimentul nostru din Craiova, care se suprapunea atât cu un concert de la filarmonică, cât și cu un eveniment de bloggind din București. Eram aproape sigură că el nu va veni, pentru că știam că e la București. Și culmea! Deși am primit invitații la intrare, tocmai pe el nu l-am văzut! Mare mi-a fost mirarea când am văzut un tip îmbrăcat în ”Inspector Gadget”, ce salută pe toată lumea.

– Măi Daniel! Da’ tu ce cauți aici? îl abordez bucuroasă.

 

Da… Este vorba despre Daniel Botea. Daniel care a străbătut drum lung și obositor de la București la Craiova pentru a fi alături de noi la evenimentul de final al județului Dolj.

zig zag prin dolj

Credeți că după ce am plecat din Dolj, Daniel “ne-a lăsat în pace”? Da’ de unde? Scai s-a ținut! Mai natural ca un scai prin toate ținuturile noastre. A continuat să ne invite la filarmonică, să ne dea recomandări și să ne ajute de la distanță atât cât a putut.

 

După o lună de stat în județul Olt, m-am ales cu o nouă poreclă de la Daniel: ”Ghiocel” (datorită unei bluze verzi ce o aveam într-o poză) și cu o ședere de 3 zile la Craiova la târgul de turism al Olteniei. Să vă mai zic că el și-a dat tot interesul și sufletul să ne ajute să ne cazăm undeva? Mda… A făcut și asta.

Ghiocel

 

 

Au fost 3 zile de târg, zile în care Daniel ne-a vizitat la stand, desigur, doar e de-al nostru. El e cel mai bun promotor al echipei. Prezintă atât de bine proiectul nostru și cu atât de multă admirație!

 

A! Să vă zic de poreclă! După ce el mi-a pus porecla de ”Ghiocel”, eu i-am dat porecla de Aloe Vera, poreclă ce sunt sigură că o avea de ceva timp. Așa că, într-o zi la stand, ne-a adus 3 ghivece de Aloe Vera. Trei ghivece! De ce 3? Pentru că 3 fete suntem în echipă.

targul de turism al olteniei

Am fost foarte bucuroasă când am văzut ghiveciul la stand. Știam că îl voi lua cu mine în excursie 2 luni, până când îl voi putea duce acasă, și că îmi va aminti mereu de el. Acum, ghiveciul stă pe noptiera mea din hotel și m-a inspirat să scriu acest articol.

 

Îți mulțumesc mult, Daniel Botea, pentru tot ajutorul tău, dăruit echipei Zig Zag prin România, pentru prietenia ta, pentru entuziasm, energie și gânduri bune!

 

Ești un om fantastic!

Daniel Botea

 

Aaaa… P.S – articolul a fost scris de Adelina Elena Ababei și tehnoredactat de Laura Chihaia

Echipa Zig Zag prin România