Am profitat de vremea frumoasă de la sfârșitul lunii August, să suprindem în fotografii Parcul Central din Călărași. Inițial, la o mică cercetare online nu părea să fie foarte atractiv, așa că ne-am deplasat la fața locului să vedem cu ochii noștri.

La prima vedere, pozele din mediul on-line nu reflectau nici pe departe realitatea de pe teren, cel mai probabil pentru că nu au fost realizate într-un anotimp care să sublinieze frumusețea locului.

Parcăm mașina în locurile special amenajate din fața parcului și intrăm la pas prin parc.

Locul are aprox. 8 hectare, situat pe malul Borcea și este de un verde hipnotic pe timp de vară. Am găsit curățenie (coșuri de gunoi cu saci menajeri), oameni care se îngrijeau de flori și mașinuțe care curățau frunzele.

Este un loc de promenadă și joacă pentru localnici și copii. Mi-a plăcut să văd roți de cauciuc reciclate și transformate în ghivece de flori în diferite forme creative. Diferite obiecte decorative amplasate pe iarbă oferă trecătorului o imagine interesantă a locului.

Băncile sunt realizate din material reciclabil lucrate manual și amplasate cu vedere spre fluviu.

Sunt atât de mulți copaci încât este aproape imposibil să nu găsești o bancă la umbră.

Aici se regăsește și o inima mare roșie unde cel mai des oamenii își fac poze.

Pe aleea regilor sunt amplasate busturi printre care și bustul Reginei Maria și al Regelui Mihai I, fiind inaugurată în anul 2011.

Pe malul opus se află Plaja Mare, fiind August și soarele care ardea pe cer, oamenii se bucurau de zua de duminică. Acolo se ajunge doar cu barca care are program din jumătate în jumătate de ore.

Pentru cei care doresc să se oprească la o cafea sau degustare, sunt două terase amenajate în parc. Una la intrare și alta în capătul opus. Acest loc este ideal pentru toți turiștii în căutare de relaxare.

Cu drag de călătorii,

Cosmina din Zig Zag prin România

Echipa Zig Zag prin România