La picnic cu broasca!

–  Ce vrei să spui? Deja m-am dus cu gândul că voi săruta o broască și se va transforma în prințesă.
–  Oprește-te! Broasca la care mă refer este de piatră. Nu știu dacă se va transforma în prințesă, însă te pot asigura că locul se transformă într-o poveste dacă mergi acolo cu persoana potrivită.

Hai să-ți povestesc  primul meu contact cu broasca. Eram în satul Cisnădioara, cazați la casa de odihnă Elimheim. După ce vizitasem minunata cetate de pe deal, de la Cisnădioara, eram așa de entuziasmat că nu mai aveam stare. Voiam să fac cât mai multe fotografii și să ma bucur de fiecare rază de lumină. Așa sunt fotografii, uneori.

Piatra Broaștei este o atracție turistică mai puțin cunoscută și este un monument al naturii.  Am căutat-o pe internet și am găsit foarte puține fotografii. Era locul potrivit în care să mă bucur de natură și de razele soarelui. Poți ajunge la ea foarte ușor folosind Google Maps.
Când am ajuns, am văzut un cadru de poveste. Doi îndrăgostiți erau așezați langă Piatra Broaștei, la picnic. N-am vrut să-i deranjez. Era un cadru așa romantic. Râul care curgea la cațiva metri crea un sunet liniștitor și soarele încuraja povestea.

Mi-am luat aparatul, am coborât pe lângă râu și am studiat puțin zona. Am făcut o fotografie pe furiș și m-am întors la mașină cu gândul că voi reveni acolo cu întreaga echipă, a doua zi. Mi-a plăcut atât de mult acel cuplu la picnic încât mi-a rămas în minte. N-am mai văzut de mult oameni care să se bucure așa de frumos de natură cum o făceau ei.
Bineînţeles, a doua zi m-am întors cu toată echipa. O nouă poveste.

Piatra Broaștei este o rezervație geologică naturală, protejată prin lege și este formată din calcare cretacice, vechi de peste 65 milioane de ani. Apa a săpat  în stâncă de-a lungul timpului până a adus-o la forma actuală, care seamănă cu o broască. Trebuie să reții că această piatră este cunoscută pe plan național datorită varietății de fosile marine (hippuriți, belemniți,amoniți etc) care au o valoare unică în patrimoniul național.

Ne-am bucurat de aerul curat și ne-am făcut fotografii cu grijă. Dacă mergi la picnic, bucură-te de peisaj și creează-ți propria poveste.

Nu uita! Lasă zona mai curată decât ai găsit-o. Natura te va răsplăti!

Cu drag și multă bucurie,
Iulian din echipa Zig Zag prin Romania.

Fotografii realizate de Oancia Iulian

Echipa Zig Zag prin România