Suntem în plin sezon de vară și agențiile de turism declară că există mult interes pentru litoralul românesc, în ceea ce privește petrecerea concediilor. Asta am observat și noi, aflându-ne de mai bine de o săptămână în Constanța.
Uneori simțim să ne retragem în locuri mai puțin populate, mai ales dacă avem o viață mai agitată la serviciu sau acasă. Tot ce ne dorim este să stăm singuri, sau cu persoana iubită, undeva pe o plajă pustie. Dar, oare găsim așa ceva în România?
Dacă ești un iubitor de natură pură și sălbatică îți spunem noi un loc nu chiar pustiu, dar sălbatic, care s-ar putea să îți fie pe plac. Fie că vii să campezi cu rulota, cortul sau te cazezi la pensiunile din zonă, acest loc este fantastic de dimineață până seara. Iată câteva motive pentru care trebuie să ajungi pe plaja sălbatică de la Corbu:
1. Este una dintre cele mai frumoase plaje săbatice din România. Are o energie aparte și te relaxează de la primul pas pe nisip. Apa mării este caldă și la orice oră din zi preferi să te scalzi în adâncurile ei, seara cu siguranță va fi cel mai frumos. Atunci aerul este răcoros iar apa călduță.
2. Scoicile. Sunt foarte multe pe anumite porțiuni de plajă. Cred că am stat o oră doar să mă joc cu ele, iar fără să îmi dau seama a fost o activitate care m-a relaxat complet.
3. Plaja nu este supra-aglomerată. Ceea ce înseamnă că îți va tihni toată șederea fără să treacă cineva pe lângă tine, să te murdărească de nisip sau să fii nevoit să îți așezi rogojina lângă cineva necunoscut. Nici muzică dată la volum maximum nu vei auzi de la vreun bar din apropiere.
4. Apusurile și răsăriturile pot fi de-a dreptul odihnitoare și surprinzătoare. Te las să le descoperi singur!
5. Unbar. Chiar așa se numește barul situat foarte aproape de plajă, unde poți servi o băutură răcoritoate chiar pe sezlong sau te poți bucura de o carte din biblioteca proprie a barului. Muzica este de calitate și oamenii sunt prietenoși.
6. Obiectivele și activitățile turistice din zonă: Cetatea Histria, Cetatea Enisala, Cheile Dobrogei (50 km) Windsurfing și Kitesurfing, scufundări, pescuit sportiv la Lacul Corbu, Birds watching și circuite cu ATV.
Anual cei de la Corbu Verde organizează un eveniment de 11 zile (1-11 August) în cadrul căruia se țin diferite activități artistice, teatru și dans, în preajma plajei Corbu. E ocazia perfectă să descoperi plaja sălbatică și să-ți faci prieteni, departe de aglomerație și stres. Se numește Școala de vară de la Corbu. Citește mai multe aici.
Ce trebuie să știi când ajungi la Corbu?
Te îndrepți spre o plajă sălbatică ceea ce înseamnă că aleea neasfaltată care se desprinde de drumul principal, trece pe lângă un lan de porumb și floarea soarelui. Mergi ușor și sigur. Dacă ții direcția înainte ajungi pe faleză unde regăsești o parcare neamenajată.
Plaja a fost inclusă în Rezervația Delta Dunării ceea ce înseamnă sunt anumite restricții de bun simț în ceea ce privește acest loc. Fără deșeuri pe jos sau aruncate în mare. Sau cum ar fi să renunțăm la pungile de plastic și să folosim pe cele din material textil. Cea din imagine este a mea și nu o dau la nimeni dar o poți găsi pe site-ul celor de la Romanian Art and Craft aici.
Îți recomand să te aprovizionezi cu tot ceea ce ai nevoie din oraș deoarece aici nu sunt magazine dotate cu accesorii pentru plajă, ci doar două-trei baruri răsfirate.
Plaja o găsești și pe gps. Se află la 8 km Nord de Mamaia una dintre cele mai active plaje din Constanța și 13 km de Năvodari.
Cu drag de călătorii îți doresc să nu te mai saturi de Corbu 🙂
Cosmina din Zig Zag prin România
- Îmbunătățește-ți strategiile de business la TopHotel Conference 2024! - aprilie 17, 2024
- Înscrierile în competiția TopHotel Awards 2024 sunt deschise! - martie 5, 2024
- Industria ospitalității se reunește la TopHotel Conference & Awards 2023! - mai 19, 2023
Leave A Comment