10668878_542981212498704_562302291203857365_o

– M-am încăpăţânat eu să dau la Conservator. Am ajuns în pragul examenelor iar la Conservator erau 30 pe un loc, la canto.
– Şi ai intrat ?
– Nu! Am picat. Cu brio! Şi nu m-au picat în altă parte decât la proba eliminatorie cu admins sau respins. M-au respins la actorie.
Probabil, faţa mea nu a corespuns cu cerinţele de la Conservatorul din Iaşi.

(Dialog cu Dan Doboş, manager la Rapsozii Botoşanilor)

Zig Zag prin Botosani – Hyperlapse

Unii îl numesc ”Orașul domnițelor”. Alții, îl cunosc prin cei patru titani ai culturii: Iorga, Luchian,Eminescu și Enescu. Noi, îl ținem minte prin verdeață, oameni calzi, primitori și îl numim simplu: Botoșani!

[mashshare]

ZiggY

Zig Zag la Rapsozii Botoşanilor: o discuţie despre folclor şi tradiţii

Zilele de august treceau, iar eu, Ziggy cel călător, intram tot mai mult în tainele oferite de Botoşani. Gustasem din răcoarea Parcului Eminescu, sau dulceaţa spectacolelor de la filarmonică. Muzeul şi expoziţiile de artă mi-au bucurat privirea.

Ceva lipsea însă…Simţeam o chemare către strămoşi, către folclor şi tradiţia transmisă ani la rând din generaţie în generaţie.

De unde pot să aflu tot ce pot despre folclor în Botoşani, mă întrebam eu ? Răspunsul mi-a venit repede când cererea mea a fost clară. Botoşăneni şi articole online îmi vorbeau de Rapsozii Botoşanilor şi de managerul care din 2013 îl conduce.

Discuţia pe care am purtat-o la o terasă, pe pietonalul Unirii m-a încântat! Omul vorbeşte cu atâta drag despre copilăria sa la ţară, mâncărurile tradiţionale, familia, Rapsozii Botoşanilor, portul şi mai ales muzica, marea sa pasiune! Aşadar, când e vorba de folclor, am înţeles că vorbim de un univers întreg, de un fel de a fi.

E nevoie de curaj să-ţi susţii felul de a fi într-o lume în continuă schimbare. Răsplata, aşa cum îmi povesteşte este că şansa e alături de tine când iei iniţiativa de a “lua viaţa-n piept”. Oameni şi situaţii i-au venit în ajutor pentru a-şi susţine hotărârea de a face din folclor un mod de viaţă.

Echipa Zig Zag prin România