Hai să vezi ce nu trebuie să ratezi în Bucovina! Am testat noi înșine aceste activități, în cadrul unui infotrip, organizat de Experience Romania și actori locali din turism. #RedescoperaBucovina s-a desfășurat în zona stațiunii Gura Humorului și a reușit să ne surprindă plăcut, mai ales că au trecut șase ani de la călătoria noastră zig zag prin Suceava. Temele în jurul căreia a gravitat sejurul nostru în Bucovina au fost: adrenalina, bogăția gastronomică și frumusețile naturale. Să începem!
Cinci activități pe care trebuie să le încerci
- Parcul Escalada – oferă 6 trasee de aventură, cu grade diferite de dificultate. Cele mai interesante nouă ni s-au părut tirolianele și leagănele așezate strategic pe trasee. Parcul de aventură face parte din Complexul de Agrement Ariniș, situat pe malul râului Moldova, care mai oferă și activități de paintball, tir cu arcul, panou de escaladă, salt în gol de la 12 metri, piscină acoperită și piscină în aer liber.
- Plimbare cu ATV-ul din parcul Ariniș către Vârful Toaca – o experiență supradoză de aventură. În ATV-uri , buggy-uri sau biciclete speciale pentru traseu montan, ne-am testat rezistența pe un drum de dificultate medie. Priveliștea de sus a devansat, însă, tot efortul depus.
- Mocănița Huțulca – pleacă din Halta Moldovița pe o cale ferată îngustă, ajungând până la capăt în satul Argel. Toată călătoria durează aproximativ 50 de minute, parcurgând 12 km. La capăt de linie, poți savura gogoși de casă, pește afumat de la localnici sau alte preparate bucovinene de la localnici.
- Mega-tiroliana de la Palma – în traducere: cireașa de pe tort a acestui infotrip. Aproape de monumentul Drumarilor, sub forma unei palme, se află și platforma de „decolare” a celor care aleg să se dea cu cea mai lungă tiroliană din Europa de Est. E o experiență genială, care îți dă cu adevăratul sentimentul că îți vei lua zborul. Totul se desfășoară în condiții sigure, deci vei reveni, în aproximativ 1 minut, înapoi pe Pământ.
- Kiroliana peste râu – un alt tip de aventură, dar tot în aer, poate fi experimentat peste râul Moldova. Prima porție de adrenalină se servește de pe malul drept al Moldovei, traversezi râul (aprox 150m lungime), la capăt ai de parcurs un mic traseu, iar apoi revii în același punct de unde ai pornit. E un mix de senzații, mai ales dacă suflă vântul și Moldova nu e „în toate apele”.
Recomandări de cazare
- Best Western Bucovina – e faimosul hotel din punctul zero al stațiunii, care oferă priveliște deosebită, mai ales de la etajele superioare. În materie de gastronomie, am bifat o seară cu feluri de mâncare în stil fine dining – un deliciu – la care nu uităm trio-ul de colțunași semnați de Bucovina Gourmet
- La Conac în Bucovina – se află în apropiere de pârtia de schi din Gura Humorului și oferă condiții de cazare la superlativ, cu piscină, grădină foarte animată. Am participat aici la o seară bucovineană cu preparate specifice zonei și muzică live.
- Casa Humor – pensiunea oferă condiții de cazare la superlativ, cu multe facilități. La capitolul bunătăți, se remarcă preparatele făcute în casă, îndeosebi siropul de trandafir cu apă care e un remediu excelent pe timp de caniculă.
- Acasă în Bucovina – e acel loc în care te poți deconecta de rutină, căci activitățile de la ferma – pensiune sunt nenumărate. Un spațiu verde imens, cu grădină de legume și flori, cu animăluțe e ideal pentru o vacanță. Aici ne-am plimbat cu trăsura și am călărit, am mâncat o alivancă veritabilă. Detaliul gastronomic de neuitat va rămâne mămăliga cu fragi și smântână, trebuie să o încerci!
Bucovina – o alegere bună în orice sezon
Lista noastră de recomandări poate fi pusă în practică oricând, căci Gura Humorului e destinația potrivită în orice anotimp. În câteva săptămâni, turnul panoramic de la capătul pârtiei Șoimul va fi dat în folosință, de aici putând fi observate culmile muntoase ale Bucovinei, stațiunea și râul Moldova. Hai împreună să redescoperim Bucovina!
Cu emoții în zigzag,
Nicoleta Felea
Fotografii realizate de Ionuț Teoderașcu și Cosmina Carmen
*Poți consulta articolele noastre din călătoria în județul Suceava aici.
- 3 cazări faine din România unde să petreci de Revelion | Recomandat de Zig Zag prin România - noiembrie 10, 2021
- Crăciun în România | 4 opțiuni de cazare pentru sărbători de poveste - noiembrie 8, 2021
- Familia Vlădoi | Cazare și tururi de cramă cu degustare la 15 km de Constanța - august 18, 2021
Leave A Comment