Cu milioane de ani în urmă, la cumpăna dintre Oligocen și Miocen, pe aceste locuri a existat o lagună în care s-au format primele cristale cubice de sare. În perioadele de depunere clima a suferit modificări: sarea albă este barometrul timpului călduros, cu precipitații slabe și concentrații ridicate, sarea cenușie corespunde sezonului cu precipitații abundente. Așa începe istoria acestui loc pe care o poți citi mai departe aici.
Un loc cu tradiții multiseculare în extracția și prepararea sării (a aurului alb), pe care noi l-am vizitat într-o zi călduroasă de August, convenabil pentru noi deoarece temperaturile în mina Totruș ajung până la 12 grade C. Ne urcăm în autobuz și așteptăm cuminți pe scaun să parcurgem cei peste 3 km prin tunele și odată intrați înăuntru minei ne întâmpină acest mirific locaș de cult: Biserica Sf. Varvara, ocrotitoarea minerilor.
Baza de agrement, amplasată în mina Trotuș, la 240 m adâncime, oferă condiții optime pentru: relaxare, mișcare, tratarea afecțiunilor respiratorii, reculegere și cunoaștere în cadrul muzeului sării.
Muzeul Sării
De altfel, vara vă puteți bucura de un ștrand cu apă sărată cu șezlonguri și umbrele de soare, terenuri sport, tenis de masă și baschet, popicarie, tenis de picior, volei. Înainte de a porni să vizitați Salina Tg. Ocna consultați programul și tarifele disponibile aici.
Cu drag de călătorii,
Cosmina din Zig Zag prin România
- Îmbunătățește-ți strategiile de business la TopHotel Conference 2024! - aprilie 17, 2024
- Înscrierile în competiția TopHotel Awards 2024 sunt deschise! - martie 5, 2024
- Industria ospitalității se reunește la TopHotel Conference & Awards 2023! - mai 19, 2023
Leave A Comment