1462594_540955749367917_2470869478901476779_o

Vorbele unui om ce trăiește o viață plină de spiritualitate prin preoție:

”Trebuie să te rupi în anumite clipe ale vieţii de lumea în care trăieşti. Am încercat să fac un experiment. Când sunt mai agitat în viaţa de zi cu zi… într-o zi…la ora 10 trebuie să fiu acolo, la ora 11 dincolo…10 minute, închid telefonul, închid uşa la cameră. Poate să sune oricine. Nu mă interesează. Mă rup total de ceea ce fac. Apoi îmi revin şi iaraşi merg mai departe.”

Zig Zag prin Botosani – Hyperlapse

Unii îl numesc ”Orașul domnițelor”. Alții, îl cunosc prin cei patru titani ai culturii: Iorga, Luchian,Eminescu și Enescu. Noi, îl ținem minte prin verdeață, oameni calzi, primitori și îl numim simplu: Botoșani!

[mashshare]

ZiggY

O viață împlinită: de vorbă cu un slujitor de Dumnezeu

În curtea bisericii încă în construcție, ne-am așezat pe una dintre băncile de acolo. Soarele îmi bătea puternic în față, dar nu l-am lăsat să mă distragă de la discuție. În timp ce lumina strălucea plăpând printre crengile copacilor, eu ascultamcum a început totul: „Dacă tot suntem la momentul mărturisirilor, a început el metaforic, îmi aduc aminte că mama îmi spunea că, atunci când era însărcinată, se ruga – dacă o să aibă un băiat se gândea că va fi preot. Și s-a potrivit.

A fost lucrarea lui Dumnezeu. Chiar dacă era doar dorința ei, fără planul lui Dumnezeu nu s-ar fi întâmplat… Până nu am intrat în taina preoției nu m-am simțit împlinit.”

Odată hirotonit, a simțit să-și facă propria parohie, să creeze o comunitate în care să slujească oamenii mai bine. Îmispune că asta îi este menirea lui, că nu ar putea face altceva. Chiar și pe propriul copil îi educă în spiritul credinței: „Exemplul personal e cel mai important. Când ne vede pe noi, pe mine și soția, că ne rugăm, vine și el și se roagă cu noi, fără să îi zicem noi. Alteori, vine el și ne cheamă să ne rugăm.”

Hop, o omidă! Natura asculta și ea foarte atentă.
Cele mai implicate erau omizile. Fascinate de discuția noastră, se urcă pe mine și pe interlocutorul meu, cu puful lor sidefiu și piciorușele mișcătoare. Poate vroia să ne șoptească ceva la ureche. Nu știu… Dar știu că discuția era una foarte liniștită și calmă… Soare, vânticel plăpând, alinare de flori și iarbă…

Echipa Zig Zag prin România