Când găsim unități de cazare faine, nu putem să le ținem doar pentru noi. Cu siguranță, experiența noastră la Thomhof Chalets, dar mai ales imaginile de aici, te vor pune pe gânduri: va fi următoarea ta vacanță în zona Branului

Thomhof Bran Cazare Zig zag prin Romania

Thomhof Bran Cazare Zig zag prin Romania

Thomhof Chalets e situat în satul brașovean Bran, aproape de faimosul castel Bran. Este o unitate de cazare relativ recentă, deschisă la începutul anului 2021. Pe lângă dotări și facilități, priveliștea și atmosfera relaxantă din cadrul căsuțelor te îndeamnă să rămâi vreme-ndelungată aici. Clădirea e un duplex, două cabane în oglindă, fiecare având două dormitoare (unul cu pat matrimonial și un altul cu paturi separate) cu saltele foarte confortabile. Capacitatea de cazare totală a celor două cabane este de 8 persoane. De menționat este că cele două căsuțe sunt lipite, dar au intrări separate. 

Thomhof Chalets, Bran, Brașov, Zig Zag prin ROmania, cazare

Thomhof Chalets, Bran, Brașov, Zig Zag prin ROmania, cazare

Thomhof Chalets, Bran, Brașov, Zig Zag prin ROmania, cazare

 

Când am pășit în interior am fost plăcut suprinși de felul în care cabana era decorată, în stil rustic-modern, cu accent pe detalii, construită din mult lemn și scăldată în lumină, de la răsărit până la apus. În afara celor două dormitoare, cabana mai are o baie (extrem de luminoasă, căci are o fereastră în tavan), o bucătărie echipată și un living foarte primitor. În exterior poți petrece timpul de dimineață, la o cafea pe terasă, și până seara, cu un pahar de vin și ceva bun la căldura grătarului. Grădina comună din fața celor două cabane are o suprafață de 1500 metri pătrați, iar fiecare grădină proprie numără 250 metri pătrați. 

Thomhof Chalets, Bran, Brașov, Zig Zag prin ROmania, cazare

De menționat este faptul că masa de dimineață poate fi comandată, contra cost, anunțând gazdele în avans, iar ei vă vor aduce pe terasă micul dejun.

Thomhof Chalets, Bran, Brașov

Thomhof Chalets, Bran, Brașov

În partea stângă a cabanelor am găsit alte două motive de odihnă și petrecere a timpului liber sub egida relaxării: o saună uscată și hamace în grădină cu vedere către munte. Pe terasă sau în hamac vei fi însoțit mai mereu de animăluțele casei, Ciufi, un cățel tare afectuos și câteva pisici care nu-ți vor încălca intimitatea, dar se vor bucura că le ești oaspete la Thomhof. 

Thomhof Chalets, Bran, Brașov, Zig Zag prin ROmania, cazare

Thomhof Chalets, Bran, Brașov, Zig Zag prin ROmania, cazare

În apropiere de Thomhof Chalets, la aproximativ 3-4 minute de mers pe jos poți lua masa, într-un restaurant cu specific italian, în a cărui bucătărie se gătesc preparate din peninsulă de aproape 10 ani. Noi am gustat (să ne fie cu iertare) aproape din toate: bruschete cu roșii și busuioc proaspăt, salată caprese, pizza făcută ca la carte, paste și salate. Dacă ești mai gospodar și îți place să gătești și în vacanță, trebuie să știi că supermarketul nu e departe de casă, iar dacă te plimbi prin sat, sigur găsești un localnic care vinde produse de casă.  

Thomhof Chalets, Bran, Brașov, Zig Zag prin ROmania, cazare Thomhof Chalets, Bran, Brașov, Zig Zag prin ROmania, cazare

Fotografii realizate de Ionuț Teoderașcu

________________________________________________________________________

Îți dăm câteva motive să rămâi în Bran și în împrejurimi: 

Castelul Bran – 1.3 km distanță; articolul nostru despre povestea castelului poate fi citit AICI.

Muzeul Național Bran, secția de Istorie Regina Maria – 1.4 km distanță 

Dino Parc, Râșnov – 12.7 km distanță; cum a fost vizita noastră la Dino parc, citește AICI.

Libearty – Zărnești– 11.7 km distanță,  articolul scris de noi de la sanctuar poate fi citit AICI.

Cheile Râșnoavei – 16 km distanță

Prăpăstiile Zărneștiului – 15 km distanță

*la momentul redactării articolului, Cetatea Râșnov este în renovare, dar rămâne pe listă

Nicoleta Felea