Suntem cu toții în căutarea ei. A României autentice, tradiționale, mereu surprinzătoare, cu ale sale amintiri din copilărie pe care și astăzi le resimțim în suflet. Casele cu divan și bucătărie de vară, lada cu zestre decorată cu motive tradiționale, mirosul de pâine aburindă proaspăt scoasă din cuptor.

Vacanța de vară la bunici petrecută în casa lor simplă și bătrânească. Amintirea vorbelor dulci care ne chemau la masă și a mâinilor trecute prin timp pe care le sărutam la plecare.

Se mai păstrează și astăzi acest spirit tradițional în unele locuri din România iar noi suntem bucuroși că există o platformă online care le adună pe toate într-un singur loc.

Povestea Travlocals a început în anul centenar, atunci când Radu Fusea, fondatorul acestei platforme moderne, și-a dorit să scoată la suprafață frumusețile și bogățiile României autentice. Din dorința de a curăța România de kitschuri, cum chiar el afirmă, a creat o platformă turistică unde se regăsesc cele mai frumoase și deosebite locuri de cazare precum și multe experiențe unice, pur românești.

Ideea a încolțit în mintea antreprenorului încă de pe vremea când, chiar el, era în căutare de astfel de locuri autentice și a simțit nevoia unei platforme care să le aducă pe toate împreună tocmai pentru a facilita acest proces de rezervare a vacanței dorite.

Afacerea nu a pornit de la zero, Radu având o vastă experiență cu proiectul Wildventure.ro un blog turistic care înregistrează anual sute de mii de vizualizări și vizitatori unici.

De la case rustice, gospodării restaurate, castele, căsuțe în copaci, bungalow-uri până la experiențe inedite precum via ferrata, plimbări cu sania, cursuri de olărit sau degustări de vinuri sunt doar câteva dintre experiențele pe care turistul poate să lerezerve singur, simplu și rapid fără alte taxe și comisioane.

Toate gazdele sunt atent verificate după standarde de calitate înalte și se oferă garanția celui mai bun preț. În viitor această platformă va deveni un club exclusivist al celor mai spectaculoase experiențe turistice de care un turist se poate bucura în țara noastră și care are la bază calitatea serviciilor și autenticitatea acestora.

Se pune accentul pe calitate și nu cantitate ceea ce se poate observa de la primul click către Travlocals.com. Autenticitatea locurilor este dată de fiecare element prezent în casele tradiționale și este justificat prin stilul de viață al omului, prin tradițiile pe care le respectă și prin relația cu natura.

Ne-am bucurat foarte mult să regăsim parteneri de-ai noștri prezenți pe platformă și experiențe la care și noi am participat cu mare drag:

Ferma Dacilor, un loc de poveste, unde trecutul ajunge din urmă prezentul doar pentru a ne aminti, din când în când, că valorile străbune trebuie atent conservate și transmise mai departe cu mândrie.

Suvenir din Dobrogea  locul unde puteți să vă creați propria amintire țesută la război, într-o gospodărie tradițional dobrogeană alături de pisicuțe, cai, ponei, măgăruși, iepuri, păsări de curte, capre, cufundați în natură și tradiție chiar în satul Vișina, Tulcea.

Popasul Verde  construit din dragoste de natură și tradiție, într–un loc îmbrățisat de aer curat, liniște si peisaje de poveste, „tătă făurită numa’ din lut, paie, lemn și materiale culese din natura, de prin împrejurimile locului”.

Casa Savri, un colț de timp apus și de legendă aflată la granița dintre secole.

Casa Timiș, un conac boieresc construit de un discipol al arhitectului Ion Mincu, una dintre destinațiile preferate ale celor care-și doresc o escapadă din oraș.

Sau experiențe inedite precum:

Tur gastronomic la atelierele de meșteșuguri din Secuime unde ai posibilitatea să guști bucatele tradiționale, berea sau pălinca artizanală, să înveți procesul de preparare a diferitelor alimente.

Plimbări cu sania trasă de Husky

Observarea urșilor în mediul lor natural chiar în inima pădurii 

Drumeție în cheile Vârghișului și degustare de brânzeturi

Suntem conștienți că un astfel de proiect precum Travlocals va lua amploare pe plan național, dar mai ales internațional, deoarece foarte mulți turiști străini sunt în căutare de tradițional românesc. Ei par că nu se mai satură de admirat frumusețile țării noastre de la Munții Carpaţi, litoralul Marii Negre și până în Delta Dunării explorează neîncetat toate meleagurile noastre. Poate chiar le apreciază mai mult decât suntem noi obișnuiți să o facem.

Din acest motiv putem să observăm cum turiștii străini se reîntorc în ţara noastră şi au parte de experienţe cu totul deosebite, mulți dorind să investească sau chiar să se mute aici.

De multe ori nu trebuie să călătorești mii de km pentru a trăi experiențe unice și memorabile. Ele s-ar putea să fie chiar la un click distanță: Travlocals. Dacă dorești să devii gazdă te invităm să citești testimonialele altor gazde și să explorezi facilitățile acestei platforme în secțiunea Devino gazdă.

Cu drag de călătorii,

Cosmina din Zig Zag prin România

 

Echipa Zig Zag prin România