Poate tind să mă repet când spun că județul Argeș ne-a surprins prin frumușetea și energia sa aparte, dar îmi place să subliniez ceva în care cred cu tărie, așa că să-mi fie cu iertare repetiția. 🙂

Nu aș ști să spun care este brandul județului, după 30 de zile de plimbări la pas prin zonă, dar pot să îți povestesc despre cele trei puncte energetice ale județului. Probabil asta mă face să cred că au ceva aparte aceste locuri.

Despre aceste puncte am aflat tot de la Iulia din Curtea de Argeș, căci informația aceasta nu este prea cunoscută pe internet. Trei mănăstiri rupestre, una mai frumoasă ca cealaltă, formează un triunghi echilateral, o  formă geometrică perfectă, cunoscută ca triunghiul iniţiatic, magic sau sacru al Argeşului, cu latura de 20 km.

Ce este cu adevărat important și unic este să aflăm legendele de care au fost înconjurate de-a lungul timpului îndrăznind să le descoperim pe fiecare în parteCele trei locuri, desprinse parcă din altă lume, sunt:

Mănăstirea Nămăiești

Legendele Mănăstirii Nămăieşti unește povestea bisericuţei din grotă de un păstor care ar fi dormit cu oile pe stânca în care este dăltuită biserica. Se spune, din bătrâni, că acestuia i s-ar fi arătat în timpul nopții însăşi Maica Domnului, care i-ar fi cerut să sape în piatra de sub el pentru a ajuge la locul unde era ascunsă o veche icoană. Articolul integral aici.

Schitul Cetățuia Negru Vodă

Cum ieși din comuna Cetățuia, județul Argeș, brusc în fața ta, se va arăta un relief aparent ciudat, diferit dar impresionant. Este modalitatea naturii de a te avertiza că urmează ceva frumos și unic, un loc special din județ, denumită de mulți teologi “Meteora României”: Schitul Cetățuia Negru Vodă.

Zona este înconjurată de peșteri săpate în stâncă de călugării cunoscuți ca „cei ce umblă printre nori”, ce s-au stabilit aici. Peșterile sunt greu accesibile fără echipament special. Articolul integral aici.

 Mănăstirea Corbii de Piatră

Nu pot să nu mă gândesc la munca colosală a străbunilor care au luat dalta și ciocan să construiască așa ceva. Ne-am obișnuit atât de mult cu stilul nostru de viață ușor și comod, încât nici puterea de empatie nu ne mai ajută să ne putem imagine, cum a fost posibilă construirea acestei mănăstiri. Articolul integral aici.

Toate sunt vizitabile, recomandat este să mergi la toate trei, în aceeași zi, pentru o doză de energie completă, vibrațiile lor fiind diferite s-ar putea completa și nu se știe ce inspirație vei avea.

Cu drag,

Cosmina din Zig Zag prin România

 

 

Echipa Zig Zag prin România