Sprijina! Zig Zag prin Romania iti cere sprijinul

Donații

Special pentru Asociația Zig Zag prin Romania a fost deschis un cont bancar în care puteți efectua donații:
Beneficiar: Asociatia Zig Zag prin Romania
IBAN: RO52RNCB0175148541010001
Banca: Banca Comerciala Romana

Sponsorizări

Puteti face sponsorizari de pana la 20% din impozitul pe profit datorat Statului, in limita a 3‰ din cifra de afaceri a firmei, iar impozitul se diminueaza cu suma aferenta sponsorizarii, cheltuiala fiind astfel deductibila.
Baza legală: Deductibilitatea cheltuielilor de sponsorizare si mecenat din impozitul pe profit (Codul Fiscal):
Potrivit art. 31, contribuabilii care efectueaza sponsorizari si/sau acte de mecenat pot deduce sumele aferente din impozitul pe profit daca se indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii: se incadreaza in limita de 3% din cifra de afaceri si nu depasesc 20% din impozitul pe profit datorat. (Capitolul III, Art 31, paragraf (4)). Aceste prevederi, care intra in vigoare de la 1 ianuarie 2004, anuleaza orice prevederi contrare din Legea sponsorizarii.

Precizari:

  • Sponsorizarile catre ONG-uri NU cresc cheltuielile societatilor comerciale
  • Sponsorizarea trebuie sa fie inregistrata in contabilitate in anul pentru care se face plata impozitului (anul anterior momentului platii efective)
  • O firma are dreptul sa acorde sponsorizari si peste limitele mentionate mai sus, dar pentru suma ce depaseste limita indicata se plateste impozit pe profit
  • In ceea ce priveste sponsorizarea, prevederile art.31 alin.(4)-(5) din Legea nr.571/2003 privind Codul Fiscal sunt aplicabile tuturor contribuabililor plătitori de impozit pe profit, indiferent de sursele din care acestia realizeaza veniturile, din Romania sau din strainatate " Pentru colectare și depunere trimite un email pe adresa office@zigzagprinromania.com . Descarcare: Contract de sponsorizare