Deschis recent, Muzeul 7 locuri de poveste din satul Lopătari este un muzeu simplu, inedit și încărcat de povești frumoase marcante pentru județ.

Aici veți avea ocazia să faceți cunoștință cu cele 7 locuri din Ținutul Buzăului. Ele au inspirat de-a lungul anilor poveștile cu balauri și uriași, căpcăuni și spirite protectoare dar și povești cu pietre magice și leacuri din bătrâni.

Cum intri în incinta muzeului, pe partea dreapta vei regăsi 7 olicioare din ceramică, umplute cu mostre din fiecare loc de poveste: Vulcanii Noroioși, Focul Viu, Babele de la Ulmet (Trovanții), Apa vie și moartă, Sarea, Zidul Uriașilor, Chihlimbarul. Am simțit o mare satisfacție de călător, când am constatat că am vizitat 6 din toate cele 7 locuri. 🙂

Muzeul îți va călăuzi pașii prin lumea imaginației și vei afla ce spun oamenii locului despre originile vulcanilor noroioși, a fierbătorilor, a focurilor vii, a zidului uriașilor, a trovanților și alte simboluri ale județului!

Fiecare colț din camera muzeului povestește despre legende și poveștile din județ iar panourile informative îți va oferi detalii de care probabil, nu ai mai auzit până atunci.

Acest loc te va încuraja să explorezi Ținutul Buzăului, dacă nu ai făcut-o până atunci, pentru că este un spațiu despre descoperirea cele 7 locuri care te îndeamnă să călătorești în lumea Omului și a Pământului.

Muzeul a fost deschis datorită colaborării dintre Geoparcul “Ținutul Buzăului” și Primăria Comunei Lopătari, care a beneficiat, de asemenea, de ajutorul copiilor de la școala din Luncile și a învățătorului lor. Toți turiștii care sunt în zonă sunt invitați să viziteze acest spațiu de poveste, dar cu o singură condiție: să nu hrănească balaurul! 🙂

Cu drag de călătorii,

Cosmina din Zig Zag prin România

Echipa Zig Zag prin România