Zig Zag pe tărâmul şvabilor: Biserica Reformată din Petrești

Biserica Reformată este o biserică creștină care a apărut în urma unei reforme protestante. Se bazează pe interpretările lui Ulrich Zwingli și Jean Calvin asupra Noului Testament.

Reformații au pornit din Elveția și s-au extins în întreaga lume. Ei sunt majoritari în Scoția, Olanda, nordul Germaniei, Elveția și
Ungaria. Majoritatea coloniștilor de pe coasta de est a Americii erau tot reformați.

Biserica Reformată s-a extins chiar și în România. În partea de nord vest a țării găsim cele mai multe biserici de acest fel. Una
dintre ele este Biserica Reformată din Petrești. Aceasta a fost construită în anul 1876 și de-a lungul timpului a fost refăcută de mai multe ori datorită avariilor suferite.

[mashshare]

ZiggY

Biserica reformată – un aer plin mister  chiar si pentru cei care locuiesc in Petrești

Primul lucru pe care l-am remarcat aici a fost curățenia şi hărnicia oamenilor. Mai târziu, am aflat că au primit chiar şi un premiu din partea primăriei Satu Mare pentru “Cea mai curată și gospodărită comună din județul Satu Mare”.

Odată ajuns în Petrești, localitate situată în partea vestică a județului Satu Mare, totul capătă o nuanță misterioasă. Pentru această localitate nu se cunoaște cu exactitate data când a fost întemeiată.

Plimbându-mă prin Petrești în față îmi apare o biserică care pur si simplu te face sa te oprești să o analizezi. La intrare te întâmpină o statuie impunătoare, ce lucea printre brăduții verzi din curtea biserici.

Afli că e Biserica Reformată din Petrești, o ctitorie ce a fost construită cu trudă și pasiune în anul 1876 și a fost renovată de mai multe ori de-a lungul timpului. Din nou începe misterul deoarece nu se dețin date despre istoria acestei bisericii reformate.

Dar spiritul meu de călător, însetat de mai multe cunoștințe a început să meargă și să întrebe în stânga și în dreapta. Poate, poate va descoperi o poveste șvăbească care să elucideze acest mister.

Echipa Zig Zag prin România

Echipa Zig Zag prin România

Cauți informații despre România frumoasă? Aici găsești postări turistice, fotografii spectaculoase, video dinamice și un strop de motivație de la români!
Echipa Zig Zag prin România

Ultimele postari ale lui Echipa Zig Zag prin România (vezi toate)