Crăciun în România | 4 opțiuni de cazare pentru sărbători de poveste
Crăciunul și sărbătorile de iarnă au o magie aparte, astfel că merită să petreci alături de cei dragi. Noi îți propunem 4 unități de cazare, situate în spații de poveste, pe alese: la oraș sau la sat. Hai să vezi ce am pregătit! În dreptul fiecăreia vei găsi oferta, programul și tarifele unei șederi de neuitat la final de an.
Panoramic Colibița | Piscină încălzită și priveliște de vis
Am fost înzestrați cu oportunități nenumărate de a fi oaspeți la sute de unități de cazare, fără doar și poate putem afirma că sunt extrem de multe care oferă turiștilor experiențe memorabile. Nu suntem adepții
41 de locuri unice de văzut pe timp de pandemie
Încă de la înființare, din august 2014, Zig Zag prin România și-a propus să promoveze România ca destinație turistică și asta, mai ales, printre români. Să ne cunoaștem povestea. Să călătorim nu doar în orașul
15 lucruri deranjante la o cameră de hotel | Zig Zag prin România
Multe sunt traseele tale, Românie, și ne place enorm de tare să le parcurgem. Bucurându-ne de fiecare sentiment pe care ni-l aduci atunci când te redescoperim.Însă, ne sunt și mai dragi când ne lipsim de
Muzeul de Artă Comparată din Sângeorz-Băi | Unic în România
Drumurile întortocheate ale României ne readuc prin locuri unice doar ca să ne "spună" cât de multe nu știm sau nu am văzut, încă. Orașul Sângeorz-Băi se află în județul Bistrița Năsăud, o zonă pitorească
Ce să vizitezi în Bistrița – Năsăud? Îți spunem noi!
Din seria de articole Recunoscători pentru 2017 scriem, astăzi, despre experiența noastră din județul Bistrița-Năsăud, al doilea planificat anul trecut.
Acasă la Virginia Linul, creator de artă tradițională: „Tradițiile înseamnă muncă de sute de ani a strămoșilor noștri”
Când am întrebat-o de unde a pornit pasiunea pentru porturile populare, ochii au început să îi sclipească și cu o emoție în voce a spus: “De la mama mea!
„Mi-am dorit să construiesc ceva în care să mă regăsesc mereu” Gavrilă Leonte Gavrilaș
Călătoria la castel a fost, de fapt, o călătorie prin viața omului, olarul Gavrilă Leonte Gavrilaș, un exemplu de urmare a visului, de perseverență și transmitere a valorilor pur românești către generațiile următoare.
„Şi-am închis uşa la tindă cu zăvorul.” Casa memorială George Coşbuc
Atâta era tata de pretenţios, atât de mult ţinea la mobilierul din casă căci rareori spunea: Haideţi şi ocupaţi loc la masă. Oamenii care vin în vizită la muzeu sunt mai mereu în trecere, însă vă rog, dumneavoastră, să ocupaţi loc."
Printre eroii romanului „Ion”. Casa Memorială „Liviu Rebreanu”
"Drumul care vine de la Cârlibaba întovărășind Someșul când în stânga, când în dreapta, trecând prin pădurea Domnească la intrarea în Pripas te întâmpină un Hristos de tinichea (troița) iar peste drum casa învățătorului Zaharia Herdelea."
Ție în ce monument istoric îți place să servești cina? „E timpul Rapsodiei!”
Bistrița ne surprinde în fiecare zi. Probabilitatea să iei prânzul sau să-ți bei cafeaua într-un monument istoric este foarte mare. Așa s-a întâmplat la Casa Rapsodia.
Meșteșugul și arhitectura, bijuteriile „Casei argintarului”
La câțiva pași de Sugălete, pe strada Dornei din Bistrița, se impune în priveliștea din fața ochilor o clădire construită în stil renascentist. „Casa argintarului”.
O zi la Muzeul Grăniceresc Năsăudean
Întrebați de muzeograful Dan Prahase, cât timp avem la dispoziție pentru vizită, am răspuns o oră, însă, el a glumit și a spus: Eu vă pot ține și patru, dacă vreți. Am râs toți, copios. Se
Zig Zag prin ţinutul lui Dracula: Pasul Tihuţa
Castelul este elementul prin care Bram Stoker a legat acţiunea romanului său de meleagurile bistriţene.
Exodul Sașilor Transilvăneni din Bistrița
Acest simbol al recunoştinţei este amplasat în centrul istoric al municipiului, lângă Turnul Dogarilor, deoarece în urmă cu 70 de ani, 40.000 de saşi au părăsit forţat zona judeţului Bistriţa-Năsăud.
Când eşti frumos îţi cresc „bulbi de flori” pe cap! Castelul Arcalia
Afirmaţia cu bulbii mi-a venit involuntar când am văzut pentru prima dată Castelul Arcalia. Am crezut că are nişte bulbi de flori imenşi pe acoperiş iar eu trebuie să mă aşez pe iarbă în aşteptarea florilor.
Marea de la munte: Lacul Colibiţa
O privelişte ruptă din picturile marilor artişti de care ţi-e milă să te atingi pentru că ai senzaţia că e plină de o magie pe care nu vrei să o distrugi.
Vibraţia de istorie: Turnul Dogarilor
Ai grijă ce NU îţi doreşti că s-ar putea să ţi se întâmple. Proiectul Zig Zag prin Romania cu ale sale călătorii zilnice m-a ajutat să "diger" lecţiile de istorie mai uşor, felie cu felie.
13 case unite şi rezistente: Ansamblul Sugălete
Nu cred în superstiţii, la fel cum nu cred că ar exista vreun număr care să-mi poarte ghinion. Bistriţa, nici atât, nu se sperie de numărul 13. Altfel, nu cred că s-ar mai bucura că găzduieşte cel mai lung şir de imobile medievale cu arcade la parter din România. 13 la număr şi numerotate începând cu numărul 13 🙂
Toate drumurile bistriţenilor duc la… Biserica Evanghelică
Pentru a ajunge la ea nu ai nevoie de hartă căci cel mai înalt turn de biserică din întreaga Transilvanie îi aparţine. Are 75 de metri şi îl poţi observa din orice colţ al oraşului, ceea ce îţi dă senzaţia că a fost construit special să te ghideze.
Dacă Bistrița ar vorbi…
Îți vine să crezi că un oraș a luat naștere atunci când dorințele oamenilor s-au ciocnit? A fost atât de mare impactul încât Universul nu a mai putut suporta atâta euforie… Așa am apărut eu!