Cum gândește un consultant în afaceri

”Am fost dintotdeauna un tip foarte implicat, curios să văd cum merge lumea. Am priceput cât de mult am putut și am fost înclinat mai degrabă spre a face ceva decât să stau. Îmi place să stau, dar să stau gândind.”

Pe de altă parte, nu încerc să fiu formalist. În esență îmi folosesc cunoștințele, experiența de viață și structura socială pentru a fi mai bun pentru Cel de Sus, pentru familia mea și comunitatea în care sunt. “

Avea numai 22 de ani când a pornit în afaceri, făcând consultanță juridică financiar- fiscală o perioadă, ”dar întotdeauna am făcut mai mult decât am spus. E foarte greu să mă încadrez. Am făcut și consultanță politică, în ONG-uri și tot felul de proiecte, cursuri de supraviețuire și evoluție în societatea românească…nici eu nu le mai țin minte.”

Se implică în multe proiecte în orașul de pe Crișul Repede, ducând astfel o viață foarte activă. Ne spune că: ”în Oradea stau fiindcă e un oraș plăcut unde să-ți crești copiii și să îmbătrânești frumos. Nu este neapărat orașul în care fac cele mai mari afaceri, dar pentru ceea ce fac acum e ok.”

[mashshare]

ZiggY

La un alt … ceai, alături de consultantul orașului Oradea

După forfota hârţogărailor, constat că prea multe poveşti duc la … consultantul oraşului Oradea. Când cineva este recomandat atât de des înseamnă că a descoperit ceva important.

Toată lumea îmi spune că este un om activ și implicat în activități ale orașului. Mai nou, lucrează chiar la construirea unui spital nou.
Am luat legătura cu el și îmi spune:
-Știu despre tine Ziggy! Am fost foarte ocupat în ultimul timp dar hai să ne vedem acum.
Mă pregătesc și plec grăbit spre locul stabilit. Ajung într-un mare târg pentru negoţ, despre care aflu mai târziu că a fost construit tot cu ajutorul lui. Ne-am așezat la o masă cu fotolii portocalii și am început să discutăm.
-Îmi pare rău să tea anunț dar nu pot sta mai mult de 30 de minute.
Îmi dau seama cât de ocupat este.
-Mâine plec din țară și mai am de rezolvat câteva lucruri înainte, îmi explică.
Îmi confirmă gândurile.
-Religia are un rol important și mă ajută mult în activitățile pe care le desfășor. Sunt implicat încă de tânăr în viața de afaceri și prin asta am reușit să văd o bună parte din lume.
Se laudă cu o familie fericită. Are doi copii, alături de care îi place să își petreacă timpul liber.
-Cel mai important este că nu e bine să fi leneș. Trebuie să te miști, să faci ceva și să cauți mereu să oferi lumii fără să aștepți ceva înapoi.

A plecat.
Şi cu timpul cum rămâne?

Echipa Zig Zag prin România