Director Școală Gimnazială

“Partea de formare profesională vine după. Trebuie în primul rând să îți schimbi optica și să știi exact ce vrei.”

A venit în Tășnad după ce a terminat școala și s-a stabilit aici prin căsătorie.„Sunt maramureșeancă din Sighetu Marmației. De când am venit în oraș lucrez în această școală.”Obiectivul cel mai mare pe care și l-a stabilit când a ajuns în poziția de director a fost să schimbe imaginea colectivității vis-a-vis de persoana profesorului.

Să crească în imagine, în respect, în absolut tot ce înseamnă profesorul. „Am reușit. Cum? În primul rând ne respectăm noi, pe noi. Prin modul în care ne facem activitatea didactică, prin disciplină, corectitudine. Am spus colegilor: partea de formare profesională vine după. Trebuie în primul rând să îți schimbi optica și să știi exact ce vrei.”

[mashshare]

ZiggY

Un exemplu pentru cei care lucrează în educație

Atunci când tot ce faci în viață aduce din partea celor din jur respect și încredere, înseamnă că ești un om pe care lumea se poate baza. Exact asta se întâmplă în viața doamnei directoare de la școala gimnazială din Tășnad.

Aproape toți cei cu care am stat de vorbă în Tășnad mi-au spus că ar trebui să o cunosc și îi ascult povestea. Exact asta am făcut după ce m-a invitat în biroul dumneaei. De când am intrat în școală am văzut că totul este modern.

Am fost servit cu un ceai și i-am ascultat povestea. Am fost plăcut surprins să aflu că în cei trei ani de când este directoare în școală a reușit să schimbe aproape tot ce și-a propus.

Este o persoană serioasă pe care lumea se bazează. Toată lumea are încredere în ea și o susține în tot ce face. M-a încântat să aflu că, ori de câte ori a avut nevoie de sprijinul comunității pentru proiectele desfășurate în școală, toți cei care au fost în măsură au ajutat-o. A reușit să îi aducă în sprijinul școlii pe toți cei din Tășnad.

Asta înseamnă să fii în slujba oamenilor: să le creezi un mediul plăcut în care să învețe carte, în timp ce lași personalitatea și caracterul să se dezvolte sănătos. La sfârșit mi-a făcut un tur al întregii școli.

Echipa Zig Zag prin România