Conacu’ Boierului: nucleu al tradițiilor românești
Într-o lume plină de hoteluri, construiește un conac. Și nu unul la întâmplare, ci unul unde motivele tradiționale sunt pictate manual pe fațadă, pereți și mobilier. Un conac unde prezența elementelor de sculptură și traforaj în lemn sau zidărie în piatră brută denotă încercările nenumărate de a reînvia stilul brâncovenesc în acest loc plin de o energie aparte.
Ce am descoperit în Şişeşti, comuna fără şomeri, din Mehedinţi ?
Când crezi că le-ai aflat pe toate în Zig Zag prin România, apare comuna Şişeşti. Localitatea mehedinţeană recunoscută pentru faptul că nu are şomeri. Astăzi am ales să-ţi insuflăm dorinţa de a o vizita tocmai pentru ceea ce am am descoperit aici...
Istoria se repetă! Cum şi-a recăpătat Crama Corcova strălucirea ?
Când vorbim de cele mai bune vinuri olteneşti, numele Corcova este musai să fie menţionat! Cu o veche tradiţie în domeniul viticulturii, localitatea e un „templu” natural...Aici se deapănă amintiri vechi, se nasc idei noi şi mai ales se produce preţioasa licoare care uneşte suflete şi gusturi!
Turcii n-au văzut-o?! Povestea Mănăstirii Strehaia
Mănăstirea Strehaia râmâne, după atâta timp, un obiectiv reprezentativ pentru judeţul Mehedinţi. A trecut cu bine de testul degradării şi mai ales, a scăpat din mâinile turcilor. Cum? Citeşte mai departe. Îţi răspundem cu
Oraşul Baia de Aramă: „tolba”de poveşti de la paralela 45
În călătoria noastră în Zig Zag prin România, am descoperit în punctul de întâlnire a trei judeţe (Caraş-Severin, Gorj şi Mehedinţi)un orăşel pe nume Baia de Aramă. Coincidenţa face ca acesta să fie punctul prin care linia imaginară de 45° a Pământului călătoreşte în interes de serviciu.