Ce am descoperit în Şişeşti, comuna fără şomeri, din Mehedinţi ?

Când crezi că le-ai aflat pe toate în Zig Zag prin România, apare comuna Şişeşti. Localitatea mehedinţeană recunoscută pentru faptul că nu are şomeri. Astăzi am ales să-ţi insuflăm dorinţa de a o vizita tocmai pentru ceea ce am am descoperit aici...

Istoria se repetă! Cum şi-a recăpătat Crama Corcova strălucirea ?

Când vorbim de cele mai bune vinuri olteneşti, numele Corcova este musai să fie menţionat! Cu o veche tradiţie în domeniul viticulturii, localitatea e un „templu” natural...Aici se deapănă amintiri vechi, se nasc idei noi şi mai ales se produce preţioasa licoare care uneşte suflete şi gusturi!

Turcii n-au văzut-o?! Povestea Mănăstirii Strehaia

Mănăstirea Strehaia râmâne, după atâta timp, un obiectiv reprezentativ pentru judeţul Mehedinţi. A trecut cu bine de testul degradării şi mai ales, a scăpat din mâinile turcilor. Cum? Citeşte mai departe. Îţi răspundem cu

Oraşul Baia de Aramă: „tolba”de poveşti de la paralela 45

În călătoria noastră în Zig Zag prin România, am descoperit în punctul de întâlnire a trei judeţe (Caraş-Severin, Gorj şi Mehedinţi)un orăşel pe nume Baia de Aramă. Coincidenţa face ca acesta să fie punctul prin care linia imaginară de 45° a Pământului călătoreşte în interes de serviciu.

Un „careu de aşi” cum doar în Mehedinţi găseşti: Crovurile

După ce am văzut Clisura Dunării cea spectaculoasă sau complexul Carstic de la Ponoarele, aveam senzaţia că Mehedinţiul ne-a arătat “cărţile” sale cele mai bune. Natura este totuşi un jucător straşnic!