Teatrul de improvizație: medicamentul modern anti-stres

”Chestia asta cu stand-up comedy a pornit de la un examen. În anul 3, noi trebuia să avem un examen în care să avem un show de maximum 50 de minute. Tot am căutat prin texte și am văzut că nu aveau destul umor. Și-atunci am zis: ‹băi, stai un pic, de ne nu fac ce vreau eu?› Iar eu, fiind un mare consumator de stand-up comedy, am zis: ‹bun, hai să încercăm și asta! De ce nu?› Și de-atunci s-o lipit de mine. J (…)

De ce prinde chestia asta? Pentru că avem umor. Practic, ce face omul? Toată ziua se duce la serviciu, stă și-și rezolvă problemele, dar o oră și jumătate vine la noi și se relaxează, ceea ce e mare lucru… Improvizația te-ajută, teatrul te scoate și, până la urmă, teatrul te-ajută și în improvizație. Atunci când stăpânești trucurile meseriei, automat improvizezi mult mai bine. Nu sunt 2 chestii diferite ca să le disociezi, ci sunt 2 ramuri din același pom.”

[mashshare]

ZiggY

Atunci când au de ales, oamenii cu adevărat bogați aleg ambele lucruri

A fost odată ca-n povești, pe malul Mureșului, o familie de oameni simpli. Aceștia trăiau într-o zonă plină de verdeață, întreaga lor activitatea se întâmpla în jurul casei și nu prea aveau treabă cu restul oamenilor. Se descurcau cu ce aveau și primeau mai totul din natură. Erau fericiți în traiul lor și aveau parte de mai multă liniște și pace decât oricine altcineva.

Într-o zi, natura a făcut în așa fel încât le-a venit pe lume un prunc. Mare bucurie a fost pe capul lor, însă după un timp au început să se gândească la viitorul lui.
– Ce zici muiere, crezi că ar fi mulțumit pruncul cu un trai ca al nostru?
– Da de ce să nu fie, măi bărbate?
– Păi, zic și eu…în ziua de astăzi mai totul se bazează pe oameni. Poate o vrea și el să aibă prieteni, vecini, să vorbească cu mai mulți oameni și tot așa.
– Bine le zici, bărbate. E frumoasă viața asta în natură, dar parcă uneori te simți cam singur. Noroc că noi ne avem unul pe celălalt.
– Și dacă pruncul își găsește pe cineva să ducă un trai ca al nostru?
– Și unde să o găsească, muiere? Aici în pădure?
– Da bine mai gândești tu, bărbate.
– Trebuie să îl învățăm stilul nostru de trai dar să îl ducem și printre oameni. Să își aleagă singur cum vrea să trăiască.

Timpul a trecut, pruncul a crescut și învăța din ce în ce mai mult. Au avut grijă părinții să îl ducă peste tot. A văzut cum se trăiește în natură, a văzut cum e viața la oraș și de acum urma să aleagă singur. Mare a fost mirarea părinților când le-a ales pe ambele. A decis să trăiască în oraș dar să urmeze învățăturile stilului de trai din natură. A ajuns chiar să poată lucra cu mulți oameni și să își găsească timp să se întoarcă în natură și să se bucure de liniștea și pacea cu care a copilărit. Astăzi organizează tot felul de spectacole și iese pe scenă unde încântă tot felul de oameni.

Am participat și eu la un spectacol și am râs copios pe toată durata acestuia. Mintea umană e incredibilă, când îți propui cu ceva cu adevărat, dacă te ții de treabă și ești perseverent poți face chiar orice. La finalul acelui spectacol am întâlnit un alt tânăr foarte interesant. Am aflat că duce străinii care trec prin oraș la cele mai importante locații din zonă și le explică și istoria orașului.

Echipa Zig Zag prin România