Timpul liber în Craiova

Alb și negru… Negru și alb…

Poate fi o nuntă caracterizată ca fiind monocromatică? E posibil așa ceva? Doar știi… Se spune că nunta este cel mai important eveniment din viața unui cuplu/femei. 🙂 Eu n-aș avea de unde să știu…

***

Pe 18 ianuarie 2016 am participat la primul meu eveniment din Craiova – Wedding Monochrome, organizat de Laurențiu Nica, fotograf (pasionat) de nuntă. El a demonstrat unui grup mic, dar cu greutate (printre care eram și eu), că fotografia monocromatică poate evidenția poate chiar mai puternic spectrul de trăiri și sentimente dintre miri, în momentul lor cel mai elegant și mai plin de magie, adăugând o notă de adâncime limbajului nonverbal.

Expozitie foto

Una dintre fotografiile mele preferate…

Nu a durat mult până să-mi dau seama că era mai mult un eveniment între cunoscuți, prieteni și specialiști. Poate asta te face să gândești „ah, toată lumea se știe cu toată lumea, eu ce să caut acolo? cine mă bagă pe mine-n seamă? și așa, chestia asta cu fotografia, nunțile, monocromia nu prea e de mine…”

Sau, din contră, poți gândi „aha! dacă toți, sau majoritatea, se știu între ei, atunci cu atât mai mult va fi o atmosferă prietenească, relaxată și voi putea face cunoștință cu oricine, căci sigur vor fi deschiși să mă cunoască”.

Chiar așa s-a și întâmplat! De nicăieri, îmi apare în cale însuși Laurențiu, cu o mână întinsă prin care să facem cunoștință.

– Salut! îi răspund eu. Laura e numele meu. Mi-ai văzut mesajele?

– Umm… nu. Ce mesaje?

– Ți-am scris pe facebook că ne vom întâlni aici și că abia aștept.

-…

– Aha… Dar, atunci, cum de ai țâșnit așa spre mine?

– Sunt curios să cunosc pe toată lumea de la expoziție? îmi zice cu un zâmbet larg, vioi.

Simplu? Natural? 100% sociabil? DA! Toată seara a fost un spațiu plin de rumoare, dinamism, discuții, dezinvoltură artistică… Asta mi-a permis să cunosc persoane atât din domeniul fotografiei, cât și din alte domenii.

Monochrome

Cel mai tânăr artist fotograf din cameră!

Le-am spus povestea Zig Zag și am împărtășit idei noi. Chiar de n-aș fi avut ideea asta grozavă la „purtător”, tot aș fi găsit ceva prin care să mă fac remarcată… Gen, am vrut să ies din casă și atât.

A fost frig afară? Da. Am tremurat un pic până am ajuns? Da. Erau prăjituri și alune acolo? Ooo, da! Sigur că nu a meritat să vin doar pentru prăjituri. Dar într-o zi de luni în care vroiam să ies și, eventual, să mai mărșăluiesc un pic prin centrul atât de frumos luminat și aranjat, evenimentul Wedding Moochrome a picat la țanc.

Și acum… În loc de concluzie, vrei adevărul gol-goluț?… Dacă nu-l vrei, nu citi mai departe că s-ar putea să nu-ți placă. Adevărul este că… Ai ce face în Craiova, dacă chiar vrei să ieși. Bonus! După ce s-a terminat expoziția, am intrat în prelungiri la un Facebar din apropiere. Mai multe povești, mai multă voie bună…

Expoziţie fotografie Craiova

Dezbaterea e în toi, iar dragostea e pe fundal.

Chiar mi-a plăcut. Felicitări, Laurentiu, pentru organizare! Ai făcut o treabă bună în a ajuta lumea să se simtă bine. Și, desigur, mulțumim și Casei de Cultură „Traian Demetrescu” pentru că a susținut prima expoziție a amicului meu fotograf.

Acum, spune-mi, tu cum îți petreci timpul liber în Craiova? Dă-mi de veste printr-un comment. Zi-mi ceva ce m-ar scoate din casă! 😀 Chiar m-ar (ne-ar) ajuta sugestiile tale pentru a promova, mai în forţă, Craiova.  

Semnat,

Laura din Zig Zag!

 

Sursa foto: Casa de Cultură „Traian Demetrescu

Echipa Zig Zag prin România