la masa

Dacă ești om, trebuie să ajungi aici! Nu știu cum faci… Doar fă-o curând!… Neapărat.

Reformulez…

Dacă ești om, meriți neapărat o vacanță de poveste la cabana de vânătoare a lui Nicolae Ceaușescu, împânzită de cocoși americani și căței. Poziționată într-o superbă zonă de pădure, servirea se face în stil oltenesc. Iar asta poate fi numai de bine! Garantez.

cabana de vanatoare

Cabana Bulvanu din comuna Dobrosloveni a fost una dintre puținele locuri în care chiar am simțit că mă odihnesc, că dorm pe un norișor de puf. Aerul curat de după ploaia de primăvară, verdele de un crud aprins și simfonia păsărească au apăsat toate deodată și din toate părțile pe butonul de re-de-conectare (un mic joc de cuvinte pentru cine-l înțelege).

10 martie 2016, ora 8:30, o echipă de zigzagări care își începe ziua la un mic dejun savuros: slană gustoasă de casă, miere curată din stupii locali, lapte proaspăt de vacă atât de dulce că te catifelează pe interior, brânzică moale și umedă, mai albă ca varul, servită cu roșii cherry și castraveți, ouă din producție proprie găinărească… Un deliciu!

Micul dejun a fost preludiul la ceea ce urma să devină una din acele zile pline de… satisfacție!

Mai întâi, ne-am orientat către Cabana Reșca Veche, din pădurea Reșca, pentru a ajuta la prepararea prânzului. Am aflat că acolo se întâmpla toată magia gastronomică. Așa că, hop și noi! Da, cam în direcția asta se ducea atenția noastră pe data de 10 martie 2016: mâncarea. Totul cu un scop nobil, desigur – promovarea tradițiilor prin fotografie și video!

pe tuci

ceaun

Era o ocazie minunată să amestecăm în ceaunele fierbinți de pe tuci. Focul ardea sălbatic și făcea carnea de pe pasăre să bolborosească ceva despre cât de gustoasă va fi. În paralel, pentru restul dintre noi care erau lacto-vegetarieni, mai fierbea o mâncărică de urzici, toate tocate de mâinile iscusite ale bucătăreselor.

urzici

După ce am surprins toată povestea și aroma în cadre foto și video, pe care le vei vedea în Realitatea ZZ, ne-am pus la masă.

După 5 minute…

Mmm! Ce bună ciorbă! Iam, iam!

După 15 minute…

Hmm… Gata felul unu. Cu ce să continui, oare?…

După 30 minute…

Văleu… E așa de bun că îmi mai pun o lingură de urzici și gata!

După 60 minute…

Hai că pot… Pot s-o fac. Ultima… lingură… de ciorbă cu urzici și pâine caldă de casă!

paine de casa

Ne-am lungit pe scaune și am început siesta… Am spus bancuri, am râs, am povestit, ne-am simțit bine, ca și cum am fi fost într-o familie mare și fericită și de foarte mult timp „plecată de acasă”. Trebuie să fi fost ceva de la frunza de leurdă care ne-a unit…

leurda si orez cu pui

O tavă plină ochi de orez cu pui, un bol cu salată de leurdă și un colț din farfuria cu mămăligă fierbinte. 🙂

Când să ne urnim și noi de pe scaune, numai ce aud că bucătăresele au pus la făcut și gogoși. Ne-au servit platouri calde, pline de gogoși pudrate cu zahăr vanilat… Calde… Crocante… Aoleeeu!… Mă opresc aici.

Continuăm cu următoarea destinație mâine, la aceeași oră… Te îmbrățișăm cald!… Crocante… Pudrate…

Mda,

Pe mâine, prietene! >:D<

Echipa Zig Zag prin Romania

noi pe pat

Echipa Zig Zag prin România