Poveste de brand Hotel Rogge Resita

Reşiţa, oraşul de la poalele munţilor Semenic este o fiinţă vie care evoluează zi de zi! Noi oportunităţi de afaceri îşi găsesc locul pe meleagurile udate de apa Bârzavei. Tot mai mulţi turişti, români sau străini vin în oraş-punctul potrivit de plecare pentru a explora frumuseţile Banatului Montan!

Nu a fost însă aşa dintotdeauna! Cu două decenii în urmă, peisajul turismului reşiţean era altul! Nu exista decât un singur hotel rămas din timpul fostului regim. În privinţa cazării, turiştii care veneau nu prea aveau de unde alege!

O veche zicală spune că în orice problemă există sămânţa unei oportunităţi mai mari!
Pe ideea aceasta Camelia şi Icoana Rogge, fiică şi mamă, au început să clădească un nou vis: o afacere de familie care să “lase ceva în urmă”! Contribuţia ? Un mediu în care oameniii să-şi petreacă timpul liber cu bucurie şi un sprijin pentru dezvoltarea turismului în zona Banatului Montan.
Din acel moment, Hotel Rogge a devenit proiectul care s-a instalat confortabil în inimile lor. El continuă să pulseze şi astăzi cu aceeaşi intensitate!
De la idee şi până la rezultat a fost însă un drum plin de provocări!
În 1998, terenul pe care urma să fie construit Rogge era împărţit în mai multe parcele aflate în proprietatea publică şi a unor persoane particulare. Costurile se prefigurau a fi uriaşe pentru acele timpuri.
O hotărâre rămâne o hotărâre! Camelia şi Icoana care cunoscuseră deja provocările lumii afacerilor s-au avântat ani la rând în hăţişul juridic şi administrativ . Au reuşit în cele din urmă să cumpere terenul şi să obţină toate cele necesare pentru a-şi vedea visul cu ochii.
În căldura toridă a lunii august, anul 2005 construcţia lui Rogge a început, pe strada Ion Luca Caragiale. Perseverenţa îşi arată roadele!

După câţiva ani de eforturi constante, Camelia şi Icoana şi-au văzut visul materializat-un hotel modern de trei stele în centrul Reşiţei! În 22 decembrie 2006 acesta îşi deschidea braţele pentru a găzdui prima petrecere de Crăciun. Pe 8 ianuarie 2007 Rogge a fost inaugurat oficial! La nivelul decoraţiunilor interioare, Rogge are ceva din farmecul hotelului Hilton din Viena la care se adaugă originalitatea şi bunul gust. Mobilierul este adus tot din Austria, prin colaborarea cu un nume mare în domeniu: Voglauer!
Provocările lipsei de experienţă şi de personal nu aveau să se termine după inaugurare! Camelia şi mama ei au format echipa care a condus hotelul prin acea perioadă. “Armele” lor ?
Dăruirea 100%, servirea şi atenţia la detalii bineînţeles! Să nu uităm ingredientul secret presărat din belşug şi în prezent: Regula de aur! “Mă pun mereu în locul omului care vine să stea la Rogge. Dacă eu mă simt bine în acest mediu, atunci şi clientul se va simţi bine” mărturiseşte Camelia, care s-a străduit, oferind exemplul personal, să insufle angajaţilor cele mai înalte standarde de calitate, curăţenie şi respect faţă de orice client.

An de an, numărul şi pregătirea personalului au crescut (ajungând în prezent la peste 30 de angajaţi) iar odată cu ele şi renumele hotelului.

După faptă şi răsplată!

Toate eforturile depuse de-a lungul timpului au transformat Rogge în mediul elegant, liniştit şi primitor imaginat la început de Camelia şi Icoana. Tocmai de aceea, hotelul a făcut parte din marele lanţ hotelier Best Western, primind timp de 6 ani consecutiv(din 2009 până în 2015) premiul “Excelence in Quality and Standard”, în România.
Răspunsul din partea clienţilor este pe măsură! Există turişti sau oameni de afaceri care aleg Rogge pentru fiecare şedere în Reşiţa, chiar din 2007, anul inaugurării.

Aşadar, în domeniul hotelier, promisiunile nu-şi mai au rostul! “Oferă ce ai mai bun şi lasă-I pe oameni să se convingă singuri dacă a meritat sau nu!” Acesta este mesajul pe care Rogge îl transmite tuturor celor îi calcă pragul!