Să ne bucurăm de toamnă până nu o prinde iarna… din urmă! 

Aflată la distanță egală între București și Giurgiu, Comana oferă mai mult decât ai putea să citești, la prima vedere, pe internet. Voi începe astăzi să spun câteva cuvinte despre experiența din Parcul Natural urmând, bineînțeles, să vă dau detalii, în alte articole despre aventurile cu barca pe Delta Neajlovului, plimbările prin Grădina Casei Comana  și vizita de la Mănăstirea Comana.

O escapadă perfectă atât pentru cei din București, cât și pentru toți turiștii din toată țara. După numerele de la mașinile și acceptul oamenilor care coborau în parcare mi-am dat seama că acest loc este frecventat de turiști din toate colțurile țării.

Pentru că era o zi de duminică care promitea soare ne-am decis să pornim la descoperirea împrejurimilor Casei Comana, unde noi am fost cazați. Traseul prin Parcul Natural Comana este marcat prin cruce roșie. Poți să ții aleea Gelu Naum de la intrarea în parc până la Observatorul Ornitologic sau să mergi pe jos/cu bicicleta prin pădure. Bicicletele pot fi închiriat chiar din parc. Paznicul de la intrare te va îndruma cu un zâmbet pe buze.

Dacă optezi pentru bicicletă, trebuie să știi că prin pădure vor exista porțiuni ușoare dar și pasaje mai dificile. Orice variantă ai alege marcajele sunt mereu prezente. Am fost atât de norocoși să vedem aceste culori explozive ale toamnei încât m-au făcut să aclam faptul că: Toamna este terapie pentru suflet!!

Pedalăm de ceva timp și pare că traseul nu se mai termină. Deși are 3 km când ești însetat pare că este nesfârșit. Ne informăm la panourile cu harta parcului și aflăm că sunt pe drumul cel bun. Urmăm calea frunzelor multicolore și ajungem deja la următoarea destinație.

O poiană și mică unde se află Fântâna cu nuc un loc ideal pentru un scurt popas și un picnic la iarbă verde. Însă, noi nu ne-am oprit pentru picnic fiind prea însetați să vedem următoarele locuri din pădure.

Chiar vis-a-vis de această fântână o pancartă anunță construirea memorialului Vlad Țepeș în apropierea zonei în care acesta a fost ucis după lupta cu Basarab Laiotă.

Următorul drum, ce pornești prin spatele acestei pancarte te va duce la Balta Comana cu podețul până la Observatorul Ornitologic. Aici să ai grijă, locul urmează să fie reamenajat căci sunt câteva scânduri care deja s-au desprins de la locul loc. Dacă ai un pic de curaj, pășești atent, cu siguranță ajungi până în capăt… cu bine!

Faci aici cale întoarsă căci este la finalul traseului. Poți să te întorci prin pădure sau de-a dreptul pe aleea Gelu Naum așa cum și noi am optat pentru că eram destul de obosiți. Însă, o porție super delicioasă de papanași ne-a readus energia de care aveam nevoie ca să ne continuăm descoperirea împrejurimilor.

Mai multe obiective turistice din zonă pe blog.

Cu drag de călătorii,

Cosmina din Zig Zag prin România

Echipa Zig Zag prin România