Cristian Nicolae

 

Apropierea dintre Zig Zag prin România și Cristian Nicolae s-a întâmplat rapid.

Cu o dezinvoltură plăcută și cu un umor fin, ne-a povestit despre două domenii vitale pentru el: dezvoltarea personală și viața de familie.

Am văzut legătura strânsă pe care a creat-o între ele, în timp. Bineînţeles, am văzut şi rezultatele acestei activităţi, îmbibate în felul în care vorbeşte, gesticulează sau relaţionează cu oamenii.

Ne-a mărturisit că soția sa este o femeie minunată și că respectă idealul feminin, citându-l pe Petre Țuțea:

„Iubesc femeile din două motive: sunt minunate și nasc oameni” .

Înţelepciune trăită, stropită cu voie bună…Asta descopeream puţin câte puţin la antreprenorul craiovean.

Cum să nu credem şi mai mult în valoarea misiunii  Zig Zag prin România, de a aduce oamenilor poveşti de viaţă, adevărate şi inspiraţionale ?

Informațiile au început să curgă cu ușurință… Discuția a evoluat către viaţa domnului Nicolae. Am aflat că a terminat medicina, dar până la urmă s-a regăsit cel mai bine în ipostaza de antreprenor. În prezent deține o firmă de software și una de dezvoltare personală, inedită am spune-prima librărie audio online din România.

Ne-a plăcut empatia și interesul dumnealui față de ceea ce facem. Noi am fost primii luaţi la întrebări 🙂

I-am povestit pe scurt care este scopul nostru și pe unde am ajuns cu expediția. Ascultarea atentă s-a îmbinat cu latura activă: Acesta ne-a oferit feedback şi sugestii despre cum să promovăm  Craiova și judeţul Dolj.

„Mi se pare curajos și exotic ce faceți voi! Prieteni, vă dau tot ce vreți și tot ce pot!”

În afara detaliilor interesante despre experiența lui, domnul Cristian s-a arătat disponibil să stea cu noi la povești încă două zile. Bineînțeles că am profitat de ocazie și l-am bombardat cu întrebări!

Dintr-una în alta, firul discuţiei ne-a dus la prezența mamei domnului Nicolae în viața sa. Am aflat că experiențele dificile pe care le-a trăit alături de ea l-au ajutat să înțeleagă puterea gândului. Mai mult, a învățat că oricât de multe drumuri se complică în prezent, situaţia trebuie tratată cu etică și optimism.

După o mică pauză de telefon, am mai aflat un lucru minunat: una din firmele sale va dona cărți unor persoane cu dizabilități, în urma unui parteneriat.

A fost interesant să-l urmărim în timpul discuţiei. Era atent la ce spuneam dar  mintea producea o sumedenie de idei pe care ulterior ni le dezvăluia.

Deja bateriile noastre s-au încărcat cu entuziasm! 🙂

„Vreau să scriu o carte autobiografică cu mesaje clare de motivație.”

După ce am văzut latura sa antreprenorială am descoperit o alta, cea de profesor şi vorbitor în public.

Arta de a vorbi se câştigă prin practică.

Cristian Nicolae

Vorbind despre educaţia prin antreprenoriat, la evenimentul Zig Zag prin Dolj.

Aşa înveţi cum să conectezi cu audienţa şi să te faci înţeles.  Ne  amintim un moment simpatic din povestirile sale:

La un eveniment Business Days, în Timişoara și-a făcut apariţia în public cu o pălărie pe cap. A atras imediat atenţia celor care erau  distraşi, după câteva ore de conferinţe.

-Ştiţi de ce port pălăria pe cap? îi întrebă cu o expresie nedumerită pe chip.

Tăcere în public.

-Am adus-o  ca să o scot în faţa voastră!

Cu o plecăciune cavalerească şi-a scos pălăria în aplauzele oamenilor.

Imediat, craioveanul a folosit pointerul pentru a afişa o imagine pe ecran, cu Mihai Viteazul.

-Ştiţi cine e personajul ?

Şuşoteli în sală…

-Hai curaj, le spuse Cristian Nicolae. Cine e omul din imagine?

Şuşotelile şi chicotitul s-au înteţit.

-Haide domnule, îi spuse cineva din primele rânduri, cum să nu ştim ? E Mihai Viteazul! Treci la subiect.

-Bravo, răspunse cu entuziasm craioveanul. Acum cunoaşteţi doi olteni celebri!

Râsete şi aplauze în sală!

Ce se întâmplă în prezent?

Astăzi, Cristian Nicolae este trainer şi speaker certificat în John Maxwell Team, speaker şi mentor în Romanian Business Leaders. Toate aceste rezultate au venit în urma a multă muncă dedicată dezvoltării personale și antreprenoriale.

„Antreprenoriatul este o stare de spirit”

Ideile constructive pe care le răspândește în jurul său sunt fluide, fără angajamente și așteptări suplimentare. Pentru Cristian Nicolae, nu există granițe ale gândirii sau ale interacțiunii umane.

Ce l-a învăţat practica ?

„Lumea și-a pierdut instinctul generozității”

În urma a numeroase colaborări, Cristian Nicolae ne mărturisește că s-a lovit frecvent de discrepanțele sociale create de interesele materiale.

Ceea ce îl deranjează este interpretarea greșită a ideii de leadership pe care majoritatea firmelor sau a persoanelor cu putere o exercită. După părerea sa, acest concept se referă la a te dezvolta ca individ și a influența în mod pozitiv societatea, astfel încât membrii săi să devină ei înșiși lideri.

Ne-am învârtit apoi în jurul subiectelor de discuţie cele mai dragi.

Zig Zag: – Cum asiguri etica în marketingul din România?

C. N: – După mintea ta de om bine structural și moral. Pur și simplu aplici lucruri de bun simț. Dacă ceva pare forțat, nu încerci.

Zig Zag: – Care este cea mai mare provocare în construirea unei echipe pentru o afacere?

C. N: – Sunt mai multe provocări. În primul rând trebuie să existe comunicare. Dar degeaba ai comunicare, dacă membrii echipei nu se bazează pe încrederea care trebuie să fie clădită pe etică și moralitate. Comunicând, se poate dezvolta o viziune comună și același crez. De asemenea, concentrarea trebuie să se axeze pe ceea ce face bine fiecare în parte. Așa îți poate crește exponențial succesul afacerii.

Zig Zag: -Ce obiceiuri zilnice ar trebui să aibă o persoană pentru a avea succes?

C. N: – Optimism, dragoste și implicare 110% în tot ce faci. Întotdeauna să te setezi să oferi puţin mai mult decât aşteaptă alţii şi chiar tu de la tine.  Mai mult, să fii mândru/mândră de ceea ce eşti. Oltean, moldovean etc. nu contează. Ce  e important e să fii bucuros de cine eşti, oriunde ai fi.

Cristian Nicolae

Cristian Nicolae şi Zig Zaggerii

Uite așa, noi am avut multe sfaturi de primit și informații de absorbit.  Nimic nu e întâmplător, vorba aceea. Am ajuns pe mâinile unui mentor plin de entuziasm. Ne-a sugerat soluții prin care să putem crește ca oameni. În plus a pus accentul pe cum putem deschide noi perspective asupra turismului și a educației în România.

Ne bucurăm că avem toate ideile înregistrate.  Noi plecăm mai departe la drum dar Cristian Nicolae rămâne cu noi prin ideile. Avându-le cu noi, putem să le punem în practică din mers.

Uite aşa, echipa Zig Zag are un mentor certificat de Ministerul Educației care o revigorează.

Dacă situaţia de afaceri sau de viaţă te îndeamnă să-ţi găseşti un mentor şi un prieten nou atunci îţi sugerăm să-l cauţi pe Cristian Nicolae. Povestea noastră despre antreprenorul craiovean se opreşte aici. Dar, poţi găsi mai multe detalii despre cariera și rezultatele sale aici.

E rândul tău:  Ce legătură există între antreprenoriat şi dezvoltarea personală, din punctul tău de vedere? Şi da, ce antreprenori craioveni, sau români în general te inspiră ?

Hai să povestim, în secţiunea comentariilor.

 

Nota bene: Acest articol a prins formă scrisă, prin contribuţia copywriter-ului nostru, Alexandra Ceornei. 

Echipa Zig Zag prin România