Toamna poate fi purificatoare. Iar ceea am văzut cu proprii ochi în Grădina de Vară de la Amara cu greu poate fi descris în cuvinte. Ne-am cazat la EverGreen Hotel, într-un moment cum nu se putea mai oportun. Exact atunci când toamna a explodat prin culorile ei atât de relaxante.

La câteva zile distanță frunzele deja cădeau din copac și transformau aleile într-un covor multicolor.

Mi-aduce aminte de zilele când mergeam la școală și târâiam picioarele printre frunze, lăsând în spatele meu urme de papuci.

A fost o plăcere să ieșim din hotel în fiecare seară și să alergăm timp de 30 de minute sau, pur și simplu, să ne plimbăm pe aleile întortocheate, pline de copaci și frunze tomnatice. Muzică în căști, energie în picioare și aer curat în piept! Nu mai aveam nevoie de nimic!

Bănci acoperite de amintiri și povești ale oamenilor care și-au dorit ca timpul să mai stea în loc. Aici oamenii zâmbesc! Să fi fost de la tratamentele cu nămol din zonă sau toamna chiar aduce zâmbetele pe chipurile oamenilor?

Oameni mai în vârstă și tineri deopotrivă, se plimbeau pe aleile parcului, unii mai veseli decât ceilalți. Un bătrânel zâmbea de fiecare dată când treceam alergând pe lângă bancă pe care stătea liniștit. Copiii se jucau voioși în locurile special amenajate pentru ei și alții își găseau de treabă la aparatele de gimnastică.

Cea mai frumoasă toamnă pe care am putut să o văd în fața ochilor a fost cu siguranță în acest parc din Amara. Are o suprafață de peste 64 de hectare și este amenajat în incita staţiunii balneare Amara. Având nenumărate specii de plante, cele mai multe caracteristice zonelor de câmpie, precum nuci, arbuşti sălbatici sau salcie totul se transformă într-o pictură în fața căreia simți să te înclini.

S-au investit bani europeni ca acest loc să devină un tribut al naturii. De cele mai multe ori, în perioada de vară găzduiește festivaluri, concerte sau chiar se transformă în cinematograf în aer liber. Alături la câțiva pași se află Lacul Amara iar noi vrem să îți recomandăm o ședere la EverGreen Hotel sau măcar o degustare pe malul lacului.

Cu drag de călătorii și parcul pline de amintiri,

Cosmina din Zig Zag prin România

Echipa Zig Zag prin România