lacul-cincis-4

Imaginează-ţi cum ar fi să ai o casă lângă lac. Ţi-ai dorit asta vreodată?

Colegul nostru, Dumitru, visează de mult timp la asta. Şi nu se ştie cât timp va tot visa… Viaţa de zigzagăr îţi ocupă aproape o zi întreagă, 7 zile pe săptămână. Cine are şansa să trăiască cu noi în stilul acesta dobândeşte atât o experienţă de neuitat, cât şi abilităţi de super-călător. 🙂

Dar să revenim la casa de lângă lac. Dumitru a avut şansa să-şi întâlnească iubirea vieţii, sau una din ele, în Hunedoara. Se numeşte Lacul Cinciş. O frumuseţe! Splendoare! Felul în care razele soarelui se oglindeau pe suprafaţa apei, l-a făcut să se îndrăgostească pe loc. Acela a fost momentul când a spus „aici mi-aş face o casă”. De ce? Iată 5 motive:

1. Ai privelişte la dublu! Oglindirea cerului şi pământului în apă te face să visezi mai mult. Stimulează creativitate. Stai şi te întrebi dacă chiar există o lume subacvatică nemaiaflată de nimeni până acum.

2. Eşti mereu înconjurat de prieteni! Unii dintre ei îţi oferă şi lapte proaspăt. 🙂

lacul-cincis-3

3. Există o varietate de activităţi pe care le poţi face în apă: plimbare cu barca, cu hidrobicicleta, ski nautic, windsurfing, înot, duş matinal. Acestea sunt un bonus pe lângă activităţile de uscat.

4. Te simţi ca la mare! Se creează o oarecare atmosferă de petrecere. Muzica şi luminile sunt diferite lângă o sursă de apă. Totul devine mai misterios şi incitant.

lacul-cincis-1

5. Eşti stimulat spre reflecţie. Un lac este o sursă de linişte şi pace. Oricând te afli în probleme sau vrei să dezvolţi un proiect, stai pe marginea unui lac. Imediat îţi va veni inspiraţia.

Cam atât am reuşit noi să extragem în 4 nopţi, cât am stat noi la Lacul Cinciş şi am savurat jocurile de lumină şi culoare. 🙂 Sugestii pentru o cazare în zonă sunt Hotel Diamond şi Pensiunea Belvedere.

lacul-cincis-2

***

Dacă deja locuieşti de ceva vreme lângă un lac, împărtăşeşte-ne ce beneficii ai. De ce îţi place să trăieşti lângă lac? Cu ocazia asta, îl motivăm mai puternic pe Dumitru să-şi ia casă mai repede. 😀

SAU… Află cel de-al doilea obiectiv de maximă importanţă din zona Hunedoarei. Apasă AICI pentru un castel grandios!

***

Poftă de viaţă şi de călătorii să ai,

Echipa Zig Zag prin România!

Foto: Oancia Iulian

Echipa Zig Zag prin România