targ8

Prima ediție a Târgului de Turism din Craiova…

Primul nostru târg de turism la care participăm împreună!

Au fost 3 zile pline! Am dat pliante, am vândut ghidurile de pe Tășnad și Dolj, am oferit cărți poștale și…

targ1

Am primit cadouri de la celelalte standuri, Ziggy a primit kilometri de viață, iar pagina de facebook s-a procopsit cu câteva zeci de Like-uri! 😀

Iată impresiile din această experiență, redate întocmai de coordonatoarea standului Zig Zag prin Romania, Adelina și scriitorul nostru, Radu:

<< Cel mai tare târg!

targ7

Mi-a plăcut mult Târgul de Turism al Olteniei… De ce? Hm… Să vedem…

Știi că dacă o afacere merge bine, înseamnă că și patronul e un om foarte bun! Așa e și aici! Organizatorul Târgului de Turism al Olteniei a fost un om foarte amabil și atent cu noi. Ne-a ajutat cu standul – unde să îl plasăm, ne-a întrebat de fiecare dată când trecea prin fața standului cum suntem, ce facem, cum merge treaba, dacă am mâncat, dacă ne place… Și răspunsurile erau ”Da! Da! Da!” era de fiecare dată, pentru că a avut el grijă să nu ne lipsească nimic.

La Târgul de Turism al Olteniei ne-am făcut mulți prieteni noi. I-am revăzut și pe cei mai vechi din Craiova, dar nu numai.

targ daniel

La invitația noastră au venit la stand bloggeri, fetele din Republica Moldova, Primarul din Dobrosloveni și Lucian Stroe, prietenii de la Salsa și mulți alți oameni ce ne sunt dragi.

Am primit de asemenea și foarte multe cadouri: vase din lut de la Horezu, ulcioare de lut de la Gorj, agende și alte materiale promoționale de la primăria Dolj, Aloe Vera de la Daniel Botea etc.

DSC_0004

A fost o energie foarte frumoasă! Ne-a plăcut să vedem că oamenii erau interesați de România, că apreciau ideea noastră și vroiau să contribuie împreună cu noi la descoperirea și promovarea țării.

Am primit multe vorbe de încurajare, sfaturi și gânduri bune. Eu una m-am simțit super! Deja am primit invitație la târg și pentru anul viitor! Ne revedem în Craiova anul viitor! 😀 >>

Adelina din Zig Zag prin Romania 😉

adelina targ

 

 

 

 

 

 

*****

<< Târgul de Turism al Olteniei a fost pentru zigzageri ca o ieșire a fluturelui din cocon.

Dap, chiar și o călătorie în jurul României poate să fie un cocon confortabil, până în punctul în care alegi să faci ceva diferit.

Asta am făcut noi. Am fost într-un mediu nou, nu doar ca vizitatori, ci ca participanți activi.

Standul Zig Zag a fost mijlocul sau pretextul de a duce povestea și roadele călătoriei de 5 ani mai departe.

Timp de 3 zile, rând pe rând, fiecare zigzager a avut grijă de el.

Am interacţionat cu sute de oameni… De la ceilalți participanți din toată Oltenia, până la vizitatorii care veneau să-și caute o vacanţă sau doar să caşte gura pe ici pe colo.

targ3

Am spus povestea Zig Zag de sute de ori celor care erau interesaţi să o asculte. Ne-am folosit experienţa de 19 luni de călătorit, pentru a face ceva mai mult decât a ne promova ideea. Proactivitate! Ăsta e cuvântul…

I-am invitat pe oameni la stand. Am pus întrebări simple precum: Cu ce vă ocupaţi? Cu ce gând la târgul de turism? Ce fel de clienţi/oferte/experienţe căutaţi? Apoi am ascultat… Astfel am văzut ce îi interesează de fapt şi cum îi putem ajuta. Sunt oameni care sunt pasionaţi de călătoriile prin țară. A fost delicios să vezi că poţi veni în ajutor, cu o informaţie, un contact, hyperlapse, o carte sau o degustare de vinArte… Sau uneori doar să te dai deoparte zâmbind şi să le urezi o zi bună.

targ2

Plimbatul cu trotineta, olăritul, dansurile, jocul cu baloane au fost un plus al evenimentului. Datorită lor am savurat încă o dată prețioasele bogății pe care România le poate oferi. Asta a dus la destinderea noastră, bucurie și admirație față de promotorii turismului românesc.

targ5

Concluzia? Târgul de turism al Olteniei ne-a propulsat mai bine în lumea turismului și a serviciilor. A fost o ieșire din cocon, o sesiune puternică de socializare și o sursă bună de energizare.

Orice om implicat activ în turism are mult de câștigat prin participarea la un astfel de eveniment… Mult mai mult decât banii și timpul investiți, atunci când știi ce ai de facut! >>

Radu din Zig Zag prin Romania

targ44

 

 

 

 

 

Pe anul viitor! 😀

Echipa

Echipa Zig Zag prin România