În zona deluroasă a Buzăului regăsim o veche stațiune balneoclimaterică liniștită și fermecătoare, mai ales în zilele călduroase de vară. Sărata Monteoru se află la 20 km de Buzău într-o depresiune închisă de dealuri împădurite și este localitatea cu care poți să-ți începi călătoria pe meleagurile buzoiene. A fost numită tezaur de sănătate unde poți găsi laolaltă toate leacurile pământului.
Povestea locului
Inițial casă de vacanță cu 8 camere unde Alina, gazda noastră, își petrecea vacanțele de vară, Caprice Monteoru este astăzi o afacere de familie unde pasiunea și munca și-au spus cuvântul de mai bine de 25 de ani.
Atât de obișnuită cu viața din capitală și văzând că părinții ei continuă să dezvolte acest proiect, a încercată să îi convingă că eforturile lor ar putea fi zadarnice deoarece ea nu se vede niciodată mutată în Sărata Monteoru.
Și pentru că schimbările se fac cu pași mărunți, Alina se mutase inițial temporar fiind în concediu de creștere a copilului și gândindu-se că așa avea să îi ofere celui mic câteva dintre beneficiile traiului de aici. Astăzi ne spune zâmbind și cu bucurie în privire: Niciodată să nu spui niciodată!, dedicată trup și suflet acestui spațiu de tihnă, Complex Caprice Monteoru a devenit noul acasă.
Camere
Complexul dispune de 25 de camere de 3*, 3* Duble Deluxe și 4*, primitoare și confortabile, multe dintre acestea având și baldachin. Preferata mea a fost Junior Suite cu un pat king size imens doar pentru mine. Dacă vrei ceva mai mult ai putea avea acces la un apartament de 4* cu dormitor și baie cu jacuzzi. Camerele sunt dotate cu absolut tot ceea ce ai putea avea nevoie pentru o vacanță confortabilă.
Restaurant
Restaurantul decorat cu candelabre și iluminat cald acesta denotă simplitate și eleganță emanând o atmosferă primitoare. Cu o capacitate de 80 de locuri locul este ideal pentru organizarea nunților, botezuri și alte mese festive.
Alina își selectează cu grijă producătorii preferând să cumpere cantități mici dar proaspete iar printre cele mai îndrăgite preparate tradiționale regăsim: tocănița monteoreană servită cu mămăligă la grătar și platoul buzoian de unde nu lipsesc cârnații de pleșcoi, pastrama de oare dar și ceapa de Buzău.
De altfel suntem siguri că și alte preparate îți vor face cu ochiul, cum ar fi: strachina cu tradiții cu bucatele bunicii de la garniță sau din categoria specialități locale plită încinsă, cârnăciori de Pleșcoi sau ciorba de babic.
Piscina este încadrată într-un spațiu natural ceea ce face ca zilele toride de vară să fie o plăcere relaxarea fiind amenajate șezlonguri și baldachine înconjurată de pomi fructiferi.
Alte facilități ale complexului
Sală de ședințe dotată cu videoproiector, ecran de proiecție și flipchart unde se pot oraganiza training-uri, seminarii, întâlniri de afaceri.
Spațiu de joacă pentru copii
Parcare privată
Terasă de vară ce oferă o priveliște panoramică asupra stațiunii
Mini-bibliotecă și spațiu de repaus
Îți propunem și câteva trasee de parcurs pe jos de la pensiune în timp ce te bucuri de priveliștea stațiunii:
Ștrandul cu bazine cu apă sărată din centrul stațiunii (5 minute de mers pe jos)
Mina de petrol unică în Europa și o raritate în lume prin sistemul de exploatare al țițeiului în amenajări miniere (30 de minute de mers pe jos)
Izvorul Minei de petrol – izvor de ochi folosit de localnici pentru tratarea afecțiunilor oculare (30 minute de mers pe jos)
Izvorul nr 6 care are efecte puternice însă recomandat ca fiind folosit doar sub îndrumare medicală (10 minute de mers pe jos)
Ruinele Schitului Negoiță – un platou pe care se află Mănăstirea Negoiță, atestată documentar la 1682 (2 ore de mers pe jos)
- Îmbunătățește-ți strategiile de business la TopHotel Conference 2024! - aprilie 17, 2024
- Înscrierile în competiția TopHotel Awards 2024 sunt deschise! - martie 5, 2024
- Industria ospitalității se reunește la TopHotel Conference & Awards 2023! - mai 19, 2023
Leave A Comment