La 5 km distanță de Barajul Siriu există un alt obiectiv turistic și anume: Cascada Cașoca sau denumită și Cascada Pruncea.
Drumul până acolo este o aventura dacă nu ai mașina echipată, iar prezența ei este semnalată doar de două indicatoare. Așa că nu îți pierde speranță până nu ajungi la indicatorul săgeată dreaptă pe care scrie Cascadă. Noi am ajuns acolo cu dl Sergiu de la Pensiunea Izvorul Bucuriei care a avut mașină de teren echipată perfect pentru vremea de afară.

Cascada este situată în masivul Podu Calului și are o cădere de 6 metri vara iar iarna oferă un spectacol de gheață. În stânga cascadei se află ascunzătoarea haiducului Gherghelaș fost pandur în oastea lui Tudor Vladimirescu unde încă se mai pot vedea masa și scaunul.

Cascada sta retrasă între munți și când îți ridici privirea vei vedea cum muntele a fost săpat ca ea să poată respira. Îmi place să spun că natura este mereu surprinzătoare deoarece mereu am avut parte de daruri din partea ei.

Mă gândesc deseori cât de mult contează să păstrăm natura ce ne înconjoară mereu curată. Fiecare pet sau bucată de ambalaj aruncată pe jos afectează mediul înconjurător. Cascada era foarte curată și mi-ar plăcea să văd cât multe obiective turistice atât de bine ingrijite.
Așa că de fiecare dată când te abții să arunci un gunoi pe jos să te gândești că e ca și cum ai salvat o viață de om. Pentru că așa este. 🙂

Cascada este unul dintre cele mai frumoase și importante obiective turistice de pe Valea Buzăului de aceea nu trebuie ratată dacă ești prin zonă.

Cu drag de călătorii și mediu curat,

Echipa Zig Zag prin România