asteptarea-pisica-la-tara

Aşteptarea…

Veşnica Aşteptare. VA!

VA veni…

VA face…

VA iubi

şi tot aşa mai departe.

Mi se pare hazlie expresia asta: veşnica aşteptare.

Parcă e contradictorie, aşa-i? Amesteci veşnicia cu aşteptarea şi-ţi dă schelet zâmbăreţ, stând în fund, într-un colţ de temniţă. :)) Sau o mâţă plictisită pe prispa casei bunicii.

Aşteptăm ceva, grăbim îmbătrânirea. Aşteptăm ceva, neglijăm momentele frumoase pe care le putem trăi chiar acum. Asta mi-a zis un prieten şi mă bucur că mi-a reamintit.

Mi-a mai spus că toţi avem aşteptări. Şi m-am întrebat: oare chiar toţi sau doar majoritatea? Răspuns: DA, TOŢI! Nu ne putem păcăli. Toţi aşteptăm ceva: o mângâiere, un iubit, o prăjitură, un telefon nou, să dormim, să mâncăm, să ieşim de la ore, relaţia perfectă, să fim înţeleşi, să evolueze părinţii etc. Nimic rău sau bun în asta. Este ceea ce este şi util în felul său.

Dar când devine aşteptarea nocivă? Când începem să ne complacem în ea. Eu observ că cel mai des întâlnit motiv care susţine această mentalitate este: „mi-e frică să fiu judecat de ceilalţi şi să pierd beneficiile alături de ei”. Ha! Câţi din oamenii care te înconjoară îţi susţin dimensiunea sufletească profundă – libertatea?

Cine este lângă tine să-ţi spună „ai făcut o alegere total opusă aşteptărilor mele şi totuşi, te respect în continuare. sunt aici pentru tine oricând pot”?

laura-si-familia

Alături de familie şi prieteni.

Îmi reamintesc mereu asta: „mi-e frică să fiu judecată şi să pierd beneficiile alături de oamenii care aleg diferit de mine”. De ce gândesc aşa? Pentru că mi se pare că nu am alte variante. Când ele sunt cu duiumul. Pentru că mi se pare că voi rămâne în curul gol şi cu o felie de pepene în mână (îmi place mult pepenele. doar o felie?!?!). Când, defapt, viaţa stă ca la start să te servească cu câte fructe vrei tu. Mama ei de treabă! 🙂

Aşadar, haideţi ca, zilnic, împreună, în lucrurile mici să fim mai prezenţi, mai curajoşi şi mai sinceri. Indiferent că e vorba de o relaţie, de alimentaţie, de timpul tău liber, de o vacanţă, de bani, de vorbitul în public şi tot aşa mai departe.

Şi hai să împărtăşim aceste experienţe de succes, curajoşi, căci mai ales în acest mod ne susţinem în paşii noştri către evoluţie. :*

Unica şi iremediabila,

Laura 🙂 :*

laura-cercei

 

 

 

 

p.s.: Mă aştept să fiu apreciată de tine, deşi pot trăi şi fără tine. 🙂 😉

Echipa Zig Zag prin România