Eveniment Zig Zag prin Romania

Pe data de 1 octombrie, la ora 18:00, echipa Zig Zag prin România alături de ștrengarul Ziggy au ținut evenimentul de festivitate Zig Zag prin Caraș Severin, în care au lansat oficial clipul de promovare a județului – Hyperlapse Zig Zag prin Caraș Severin.

Eu am fost moderatorul evenimentului. Am fost plăcut surprinsă de public – majoritatea erau tineri (sau cu un spirit tineresc debordant). I-am simțit apropiați, glumeți și dispuși să contribuie la dinamizarea atmosferei. Adică nu au fost legumă.

Deși evenimentul s-a ținut în Sala Lira a Liceului de Artă Sabin Păuță, nu m-am simțit deloc ca la școală. 🙂 Invitații care au rostit câteva gânduri în seara de 1 octombrie au vorbit cu rost, au vorbit pe subiect și suficient de concis, astfel că la 19:30 am dat tonul unei sesiuni de networking spontan. (Peste 4 ani de zile, în 2019, la sfârșitul călătoriei vom organiza un eveniment de 5 ore, cu 5 milioane de invitați live, cât toți cei 5 ani de Zig Zag!)

Recunosc că la fiecare eveniment mă aștept la un număr de 100, 200 de participanți. Când am exprimat liber acest gând la eveniment, domnul Dan Liuț m-a liniștit cu o vorbă simplă, plină de înțelepciune:

”Au venit aceia aleși să vină.” Și apoi, mi-am dat seama! Proiectul Zig Zag crește cu răbdare, perseverență, atenție, afecțiune și reflecție. E posibil ca activitatea noastră să picure strop cu strop și nu jet. Realizez că și județele în care ajungem sunt ușor zguduite de o asemenea inițiativă. După cum a spus și domnul Nelu Popa: „Prima dată râzi de ei, apoi îi iei în serios, apoi îi ameninți, iar la sfârșit te alături lor.” Știu că nu am oferit informații foarte clare legat de ce facem celor noi, dar cred că v-am stârnit curiozitatea ca să intrați pe site www.zigzagprinromania.com și facebook Zig Zag prin Romania.

Eveniment-Zig-Zag-prin-Caras-Severin

Mulțumesc tuturor celor prezenți fizic sau cu gândul, atât bănățenilor, cât și zigzagerilor, pentru că au mai umplut rezervorul de entuziasm și credință în munca pe care o facem! Faptul că am ajuns atât de departe se datorează VOUĂ! Încă din Iași, când cărțile au fost împărțite, dacă nu erați voi, dacă nu erau toți oamenii care și-au arătat interesul față de această țară în primul an de călătorie (august 2014-2015), nici nu ar fi existat un Zig Zag prin România sau un spirit al aventurii și călătoriei, numit Ziggy!

Felicitări pentru ceea ce sunteți, pentru ceea ce ați devenit!

Felicitări tuturor pentru spiritul de unitate!

Să auzim de bine! 🙂

Călătoria continuă spre Mehedinți! 😀

Laura,

Scriitor în echipa Zig Zag prin România

Echipa Zig Zag prin România