conacul archia curte#MomentsNOTthings! Cu această filosofie eşti întâmpinat la Conacul Archia.

În ZigZag-ul nostru prin Hunedoara, Dumitru a stabilit un parteneriat absolut nobiliar. Horia George Szabo şi familia sa au fost gazdele noastre timp de trei zile şi trei nopţi, ca-n poveşti. 🙂

Încă de la primul contact cu personalul conacului, am putut simţi atmosfera familială, intimă a conacului. Cum aşa? Notez că aşa-zisa recepţie era de fapt un colţişor organizat cu gust, unde trona mobila veche şi lipseau cu desăvârşire paravanele înalte în spatele cărora cică te primeşte o fiinţă umană. Iată cum îţi poţi da seama de nota unui hotel după modul în care este organizată recepţia! Aici, recepţionerul stătea la un birou mare de lucru, iar scaunul său era astfel aşezat, că prima dată făceai cunoştinţă cu profilul său. Nici o barieră între noi. Vulnerabilitate. O discuţie amicală şi zâmbete.

conacul archia bar

Barul din apropierea recepţiei ce duce către sala de mese. Observă culoarea ciocolatie a mobilei. Îţi dă un sentiment de bun gust, atenţie la detalii şi creează atmosferă faină.

Ne-am primit cheia de parcă deţineam locul şi am urcat la etaj. Aici, ce să descoperi? Camerele erau organizate pe teme. Uau! Noi aveam Pădurea aurie şi Levănţică. Pădurea aurie era în nuanţe verzi-aurii, în timp ce Levănţică era toată un mov-lila. Şi mirosea a levănţică! Extraordinar!

Am coborât la prânz extrem de încântaţi. Când ne-am aşezat la masă, parcă eram cavaleri şi domniţe. Locul te făcea să stai cu spatele drept. Mişcări elegante, voce dulce, nehotărârea de a alege din meniu. Toate ţi le permiţi faţă de ospătarul răbdător, pregătit să-ţi împlinească orice moft. 🙂 Asta înseamnă #boiericontemporani!

conacul archia restaurant

Restaurantul Conacului Archia. Aici ţi se îndreaptă spatele instant. 😀

Meniul se juca cu fantezia noastră încă de la prima filă. Era frumos aranjat, denumirile erau apetisante, iar în preajma ospătarilor comanda în sine devenea un act plin de răsfăţ. În sensul acesta, fiecare zigzagăr a avut un voucher în valoare de 50 lei pe masă, 3 mese pe zi. Trecusem de la #dacimoderni la #boiericontemporani care savurau din plin fiecare moment.

Masa devenise un ritual. Somnul devenise o şoaptă dulce ce-ţi catifela odihna mult dorită. Un pahar de Rose devenise apropierea sinceră, prin discuţie, a unui grup entuziast de călători nobili. Conacul Archia trezise boierul contemporan din fiecare dintre noi. Aşa de tare…

…că am plonjat ca un boier adevărat în piscină, nu oricum!

conacul archia zig zag piscina

Se vede stilul elegant şi în felul în care se unduieşte apa în jurul corpului nostru. Vezi? Priveşte atent, că se vede dacă priveşti atent! 😀

Viaţa de boier contemporan e mereu aglomerată.

Ca atare, nu am reuşit să se bucurăm de maximul

pe care îl oferă acest spaţiu minunat de cazare. Cum ar fi:

conacul archia calarit

CĂLĂRITUL!

Data viitoare! Până atunci, îţi dorim ca în cât mai multe momente,

să devii boier contemporan. Chiar şi după ce…

conacul archia paturi

…ai tras oblonul peste ziua de azi! 🙂

conacul archia piscina

 Frumos, aşa este? Şi noi credem la fel! Datorită găzduirii şi filosofiei acestui proiect turistic,

am păstrat legătura cu Horia, iar el a acceptat să se prezinte ca şi vorbitor la evenimentul nostru.

Apasă cu eleganţă AICI şi află în 7 minute cum s-a desfăşurat evenimentul Zig Zag prin Hunedoara!

***

Echipa Zig Zag prin Romania

Foto: Oancia Iulian

Echipa Zig Zag prin România