Toamna se numără muzeele! 

Muzeul Cinegetic Posada adăpostește o colecție impresionantă de animale împăiate, arme și trofee de vânătoare, singurul de acest de fel din țară.

bsh_vivid

Printre cele mai rare și valoroase trofee sunt capra neagră, cerbul comun și opt blănuri de urs brun medaliate cu aur. Cel mai vechi trofeu a a fost vânat în 1984 de Nicolae Ceaușescu, cel mai nou este vânat în anul 2003.

Câteva pistoale model vechi, un corn pentru vânătoare din alamă, o scoică chemătoare (folosită la vânătoarea de cerbi) sau niște puști interesante se numără printre obiectele expuse aici.

În această colecție muzeală cinegetică există și o încăpere dedicată lui Mihail Sadoveanu, multe dintre scrierile sale au ca surse de inspirație întâmplările pe care romancierul le-a trăit în timpul unor partide de vânătoare sau de pescuit. Sadoveanu a deținut permis de vânătoare care era vizat anual, dar și permis pentru armă de vânătoare cu alice, ambele documente fiind expuse într-o vitrină din această încăpere.

Acest muzeu se regăsește pe DN 1 la ieșirea din Comarnic, ușor accesibil de la drumul principal. Programul de vizitare a muzeului: marți până duminică, între orele 09.00 – 17.00, luni fiind închis.

Cu drag de călătorii,

Cosmina din Zig Zag prin România

Echipa Zig Zag prin România