L-am recunoaște dintr-o mie. Atât de diferit și spectaculos. Îl priveam cândva în fotografii și abia așteptam să ne întâlnim pentru prima dată. Iarna sau vara este același: înconjurat de peisaje pitorești și un drum care șerpuiește parcă spre infinit printre munții masivi. Te oprești pe fiecare margine și nu încetezi că te minunezi că un lac poate fi atât de fascinant, atât de splendid: Lacul Bolboci. 

Denumit și Marea din Bucegi, format pe cursul râului Ialomiței, între Cheile Tătarului și Cheile Zănoagei, Lacul Bolboci este o atracție naturală printre cele mai mirifice din tot Parcul Natural Bucegi.

La granița dintre Dâmbovița și Prahova, se află în spatele unui baraj situat la cea mai înaltă altitudine din țară 1500 metri și adăpostește 18 milioane metri cubi de apă. Asta îl face să fie printre cele mai vizitate lacuri montane din România, în mijlocul naturii și o zonă puțin populată.

Se ajunge ușor cu mașina, prin Moroeni, așa cum am ales noi traseul, iarnă drumul dinspre Sinaia fiind închis din cauza avalanșelor. Dacă GPS-ul ne arăta două ore, de la Hotel Cota O MIE până la Peștera Ialomiței, am fpcut mai mult pentru că nu am luat în calcul și alte mașini la care am fost nevoiți să împingem în drumul tău.

Unele porțiuni sunt mai înguste ceea ce au permis doar accesul unei singure mașini însă poți să numeri pe degete cât de puțini se aventurează iarna pe traseul spre Peștera Ialomiței. Noi am fost una dintre ele. J

În traseul spre Peștera Ialomiței mai poți vizita și Lacul Scropoasa, Turbăria Lăptici, Cheile Zănoagei, Mănăstirea și Peștera Ialomiței, Cascada 7 Izvoare.

Ne propunem să le vizităm pe toate cât suntem în Prahova pentru că se pare că planurile de acasă nu sunt aceleași cu cele din teren. Dacă noi spuneam că toate le vom putea vizita într-o singură zi, se pare că am reușit doar Lacul Bolboci și Mănăstirea Peștera Ialomiței într-o singură zi. Dar nu ne lăsăm noi așa, vom reveni cu update-uri!

Cu drag de călătorii,

Cosmina din Zig Zag prin România

Echipa Zig Zag prin România