Body Rafting pe Cheile Oltetului

– Hai, că la sfârşit facem baie în jacuzzi!

Se aude ferm şi gălăgios, vocea ghidului nostru G.D. (Chiriac Dan Gabriel) de la Asociaţia White Wolf din Baia de Fier.  Eram obişnuiţi deja cu ritmul omului de munte, de la via ferrata.

Cheile Olteţului sunt o minune, o splendoare a naturii!

Body Rafting pe Cheile Oltetului

Înainte să trecem la distracţie, uite câteva lucruri pe care merită să le ştii…

Cheile Olteţului

-reprezintă cel mai îngust canion din România şi Europa. Apa Olteţului îşi croieşte drum curajos printre munţii Parâng (la vest), munţii Căpăţânii( la est).

Body Rafting pe Cheile Oltetului

-sunt  în acelaşi timp o arie protejată de interes naţional fiind gazda a numeroase specii de plante şi animale.

-în apropierea lor se află Mănăstirea şi Peştera Polovragi. 🙂

Revenind la experienţa…

Cheile Olteţului sunt o distracţie 100% naturală, oricând la dispoziţia pasionaţilor de rafting uman! Da, am zis rafting uman sau termenul din engleză: Body rafting.

Body Rafting pe Cheile Oltetului

G.D. ne-a asigurat echipamentul din neopren şi încurajările din suflet, pentru a înainta curajos printre pietre şi curenţi de apă înspumaţi. A fost un „general” turistic de primă clasă!

 

– Crevete, dă-te din peisaj! Intri în poză! se aude din nou vocea fermă şi răstită care trebuia să facă faţă tuturor sunetelor naturii.

Body Rafting pe Cheile Oltetului

Nu am fost singuri. Da, am avut şi creveţi cu noi! Trei fete albastre şi care nu se mai săturau de bălăceală. Ele făceau ca totul să pară foarte sigur şi distractiv! Chiar aşa şi era!

Toată aventura s-a întins pe câţiva km de mers, de plutit, de bălăcit… de dârdâit. Simţeam apa atât de rece uneori, încât Dumitru avea senzaţia că i-a ajuns la oase. Extraordinar!

Body Rafting pe Cheile Olteţului

Dar ce spui de un final grandios? Jacuzzi natural!!! La sfârşitul expediţiei prin Cheile Olteţului, ne-am aruncat printre bulbuci spumoşi de bezea, adică într-o cascadă! Grozav!

Body Rafting pe Cheile Olteţului

Când am revenit pe uscat, încă pluteam… Ne-am schimbat în haide uscate şi apoi ne-am aruncat în gol! Ce, cum?! Da… Am făcut coborâre în rapel de pe podul de deasupra Cheilor.

Body Rafting pe Cheile Olteţului

Pe scurt, am avut o zi plină de apă…

Body Rafting pe Cheile Olteţului

…de aventură şi de zigzăguială! Îţi recomandăm experienţa… şi pe G.D.! Îţi va schimba viaţa!…

Body Rafting pe Cheile Olteţului

 

Ai încercat vreodată Body Rafting pe Cheile Olteţului? Cum a fost experienţa? Ce alte sporturi de munte mai puţin cunoscute ai încercat?

Hai să povestim! Scrie-ne gândurile tale într-un comentariu.

Cu bucurie,

Laura şi Zig Zagării

Zig Zag team2

Echipa Zig Zag prin România