dan dobos

Afli aici cine este personajul din imagine. Revine tocmai din Botoşani.

Ce zici? Crezi că e posibil să călătoreşti fără bani şi să trăieşti în lux în acelaşi timp? Cum sună asta? :))

O să crezi că articolul acesta e o iluzie, un miraj, o bătaie de joc. Pentru asta există Zig Zag prin România, să transforme imposibilul în posibilităţi infinite, nenumărate şi nesfârşite. Ai trăit senzaţia asta de nelimitat în vreun domeniu de activitate? Poate în relaţionarea cu persoanele de sex opus. 😉 Acesta e cel mai la îndemână. Sau în reţete culinare. Este că există infinite combinaţii, permutări şi variante care te pot diferenţia pe piaţă şi îţi stimulează creativitatea, te fac să pari original? ESTE! 😀

Iată, aşadar, soluţiile pe care le-am găsit noi, prin care să călătorim fără bani, atât în zig zag, cât şi în afara zig zag-ului. Asociaţia Zig Zag prin România nu suportă întotdeauna cheltuielile personale, ca atare, suntem împinşi să găsim soluţii, cum încă nu avem un venit stabil. 🙂

Soluţia #1: Mergi cu AUTO-STOPUL! 😀

Vei fi surprins câte discuţii interesante poţi avea cu tiriştii, oamenii simpli, preoţi ieşiţi la pensie şi tot aşa. Într-o astfel de călătorie dobândeşti o experienţă de neînlocuită, pe care nici un ban nu o poate cumpăra. Şi se obţine doar fără bani. Ştii ce e interesant?

Mulţi alergăm după bani şi prea puţini alergăm după experienţe.

Cine se simte stimulat să facă în aşa fel încât să trăiască o aventură benefică, de neuitat, acceptând provocarea de a călători fără bani?

Opţiunea cea mai la îndemână: Bla Bla Car.

Soluţia #2: Apelează la PRIETENI sau la PRIETENII prietenilor!

În funcţie de unde vrei să mergi, vezi la cine poţi înnopta. Stabileşte relaţii noi prin telefon sau Facebook sau orice alt canal de social-media care îţi este la îndemână.

Disponibilitatea ta de a te lăsa în grija unei gazde denotă un spirit flexibil.

Sunt multe aspecte pe care le poţi descoperi la tine, când laşi o parte de bază a supravieţuirii tale în seama altcuiva. Te plasezi vulnerabil în faţa vieţii. Lucru care oricum se întâmplă, doar că ne vine nouă mai greu să credem asta, pe măsură ce ne facem planuri. Dar cum e când planul te face pe tine? Eeeh? 😀 Poate vei descoperi. Dacă ai descoperit deja, scrie-ne o întâmplare pe care efectiv NU POŢI S-O UIŢI! :))

Opţiunea cea mai la îndemână: Couchsurfing.

Peştera Muierilor

Afli aici mai multe despre locaţie şi cum se numeşte.

Soluţia #3: IEŞI DIN TIPARE cu mâncarea, biletele de intrare, curentul electric!

Majoritatea vrem resorturi tropicale, şezlonguri, cocktail-uri şi trei negri/negrese (după caz), care să ne facă vânt… În realitate, lucrurile pot fi la fel de exotice, dacă ieşim din tipare. 😀 În Zig Zag prin România ne-am obişnuit din nevoie cu stilul „vagabondului haiduc”, ca să zic aşa. Dar fii sigur că nu vom exclude nicicând un parteneriat de mare anvergură care să ne permită utilizarea mai multor resurse şi a unui confort din care să fim mai productivi. Oricând, cu plăcere! 😀

Mâncarea – ochi de pisică şi la produs! 🙂 Glumim, desigur, pentru că în stilul acesta, tot ce poţi face e să iei viaţa din plin cu UMOR. Te orientezi, te adaptezi. Mai mult, fii atent la livezi şi grădini. Pentru mai multă inspiraţie în direcţia asta, uite-te AICI.

Bilete de intrare – poate vei dori să vizitezi ceva ce costă. Spune că le promovezi locaţia pe Facebook sau pe alte canale de social media. Le poţi scrie o recenzie, le poţi face o sesiune de fotografii profesioniste, le poţi da share pe un canal de social media. Cum ar fi ca fiecare din cei care intră gratuit să promoveze locaţia respectivă?

Curentul electricŢi s-a descărcat telefonul sau urmează şi nu vrei să dai bani la terase? Roagă-i frumos să te lase să-ţi încarci telefonul. La ce alură de călător înrăit ai, sigur te vor lăsa. În plus, fii atent la maşinile cu care călătoreşti. Unii şoferi au USB.

***

Cam atât de la noi. Mai puţin de la noi şi mai mult de la Dumnezeu cum se zice. 😀 A! Aproape că uitam:

BAGAJ MIC MIc Mic mic!!! Îl vei căra cu tine peste tot. Rezumă-te doar la strictul necesar. Cum îţi dai seama ce înseamnă CU ADEVĂRAT strictul tău necesar? Soluţii:

  1. Ia un bărbat lângă tine. Sau un alt bărbat dacă tu eşti de sex masculin.
  2. Treci prin lucrurile tale o dată, de două ori, de trei ori, de patru ori… Până chiar simţi că nu mai ai ce scoate de acolo. Noi aşa am învăţat, după ce am început să facem febră musculară la braţe de la bagaje.

***

Riscul unei asemenea călătorii:

Vei simţi atât de multă recunoştinţă, că nu vei şti cum să oferi toate gesturile de bunăvoinţă înapoi. Soluţia? Fii generos şi mărinimos mai departe… <3

***

Spune-ne, în ce loc din România ai vrea să-ţi oferi o asemenea vacanţă de lux?

Cu poftă de viaţă şi de călătorii,
Echipa Zig Zag prin România!

casa ion s birbu zig zag petrila

Echipa Zig Zag prin România