Grafician si Fotograf din Satu Mare

“Trăiește ziua câte una”.

Este un sătmărean care și-a început activitatea în lumea artelor prin grafică și pictură. „Am făcut mulți, mulți ani de grafică”.

După ce a terminat liceul de matematică-fizică, și-a propus să meargă la academia de arte vizuale din Cluj. „Am pictat la vremea aia foarte multe cruci, dar cruci în stilul lui Salvador Dali, suprarealiste. Nu erau chiar ortodoxe. Nici vulgare nu erau, dar aveam eu așa, niște viziuni mai suprareale. Și am mers acolo cu o cruce din foc.”

A decis să scrie un roman după ce a cunoscut o tânără domniță. Este puțin reținut când vorbește despre ea. „Cred că toți scriem la un moment dat. Prin clasa a doua scriam poezii. Romanul s-a născut după o întâlnire cu o tânără femeie căreia eu îi spuneam Lorelai. Ea este unul dintre personajele principale ale romanului. Ne-am întâlnit, ne-am experimentat audio-vizual, sentimental… De la prima întâlnire s-a născut ideea creatorului de îngeri. Asta a fost prin 2001 și de atunci am tot moșmondit, am tot pritocit. Doi ani am lăsat deoparte proiectul romanului, după care am continuat. Acum, în 2014, după 11 ani, m-am revăzut cu Lorelai în carne și oase. Fiecare a fost prins cu alte lucruri, practic am plecat fiecare pe drumul lui.”

[mashshare]

ZiggY

Pasiune pentru frumos în Satu Mare

Într-o lume care este dominată de multiculturalitate și fiecare se încadrează într-o anumită nișă, este de apreciat când cineva este unic și face ceea ce îi place, exact așa cum îi place.

L-am întâlnit pe acest fotograf din Satu Mare exact în universul lui, acasă la el. Am aflat că nu este doar un fotograf. Pe lângă fotografie a scris o carte și a făcut multe schițe. De ceva timp însă se concentrează mai mult pe fotografie. Îi place să se joace cu decorurile, muncește la un decor pentru câteva fotografii chiar și câteva zile.

Micul lui univers din Satu Mare ar face invidios orice colecționar de antichități. Casa lui poate oricând deveni un mic muzeu. Am fost plăcut impresionat să văd multe obiecte pe care de obicei nu le vezi într-o casă. Unele dintre ele nu le mai văzusem până atunci.

Sunt bucuros că am fost primit cu brațele deschise în casa acestui om pasionat de frumos din Satu Mare.

Echipa Zig Zag prin România