Târgul de Turism al României

7 luni şi 27 de zile.

Ce înseamnă asta?

Nu e titlul unui film nou! 🙂 E timpul care a trecut de când am participat, la primul târg de turism important, în calitate de expozanţi şi de zig zagări: Târgul de Turism al Olteniei.

Cum s-au întâmplat lucrurile atunci?

Pe scurt…pe 17 martie 2016 eram în Slatina, la evenimentul care marca finalul şederii noastre în judeţul Olt.

A doua zi, am făcut un zig zag invers,  înapoi spre Dolj, judeţul anterior, din periplul nostru.  Între 18-20 martie 2016, am participat la Târgul de Turism al Olteniei, trei zile am fost conectaţi cu tot ce se întâmplă în materie de turism, în judeţele Olteniei: Dolj, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Olt.

Despre tot ce am experimentat şi învăţat atunci am scris deja, în acest articol.

Să povestim despre lucruri mai recente acum! 🙂

Dacă între 2-4 septembrie, am participat la Târgul de Turism Rural din Albac, în calitate de călători în Zig Zag prin Alba, acum suntem pregătiţi să încercăm şi să-ţi povestim despre o nouă experienţă!

Între 17 şi 20 noiembrie 2016 participăm, pentru a doua oară în calitate de expozanţi, la un târg de turism important:  Târgul de Turism al României. 🙂

Cum se întâmplă lucrurile?

Marţi , pe 15 noiembrie finalizăm şederea în judeţul Cluj, prin evenimentul cu tema „De ce iubim Clujul?”. Ne vom lua rămas bun de la prietenii, colaboratorii, partenerii şi oamenii care ne-au inspirat în judeţul Cluj şi apoi zbârrr…ne îndreptăm spre Bucureşti.

În continuare, vreau să-ţi povestesc despre ce se va întâmpla la Romexpo, timp de 4 zile, din prima a 10 aspecte. De fapt stai! Să o numim altfel. Sunt…

10 motive pentru care merită să participi la Târgul de Turism al României

Târgul de Turism al României

Notă: ca să fie mai uşor cu exprimarea voi folosi prescurtarea TTR.

Hai să vorbim despre  fiecare, în ritm ardelenesc încă! 🙂

  1. TTR este cel mai mare eveniment din ţară, dedicat industriei turismului. În 2016 ajunge la ediţia nr. XXXVI.

2. Are loc doar de două ori pe an, la Romexpo: ediţia de primăvară (25-28 februarie în acest an) şi cea de toamnă (17-20 noiembrie).

Între noi fie vorba, la ediţia de primăvară au fost peste 22 000 de vizitatori şi 309 firme expozante, din 15 ţări.

  1. Ca vizitator,vei găsi aici oferte turistice, despre destinaţii din toată ţara şi din „străinătăţuri”.

4. Ca vizitator vei putea explora în detaliu turismul românesc şi nişele sale: turism cultural-istoric, în natură, sportiv, de aventură, medical, balnear, de business, educaţional etc. Vei afla de asemenea mai multe despre zonele turistice din ţară.

5. Dacă activezi în industria turismului românesc sau străin, TTR este o oportunitate de a-ţi promova „ograda” şi „bunătăţurile” ei. 🙂 În acelaşi timp, vei întâlni potenţiali parteneri de afaceri. Sau…te vei reîntâlni cu vechi/ actuali parteneri şi acest fel poţi să consolidezi relaţia cu ei.

6. Ca vizitator sau expozant vei afla noutăţi din lumea turismului naţional şi mondial, care sunt tendinţele, trucuri pentru o călătorie reuşită.

7. Dacă te pasionează gadgeturile de călătorie ( telefoane, accesorii, echipamente etc), TTR este locul unde vei afla despre ele, le vei putea testa sau achiziţiona.

8. Vei putea participa la conferinţe, dezbateri şi diverse evenimente dedicate turismului.

9. Vor fi manifestări cultural-artistice în fiecare zi: spectacole de folclor, demonstraţii făcute de meşteşugari etc.

10. E un loc ideal pentru a cunoaşte oameni noi, a-ţi face mulţi prieteni, a fi curios, a pune multe întrebări şi a primi răspunsuri ( pe măsura întrebărilor, desigur 🙂 ).

Bonus: La Târgul de Turism al României te vei (re) întâlni cu noi, echipa Zig Zag prin România. Vom povesti despre tine, despre peripeţiile noastre prin ţară şi cele învăţate în cei 2 ani şi  3 luni de călătorie.

Pe locuri, fiţi gata, TTR!

Acestea fiind zise/scrise, te aşteptăm, la Romexpo, într-una sau de ce nu, în toate zilele destinate târgului. Mai multe despre eveniment, participare şi locaţie găseşti aici!

Dacă nu reuşeşti să ajungi, din varii motive, nu-i bai. Şăzi blând şi urmăreşte blogul nostru! 🙂

Vom publica un articol, după eveniment, cu impresii, experienţe şi lucruri utile legate de TTR şi domeniul turismului românesc, în general.

Nu înainte să închei, îţi mulţumesc pentru că m-ai citit până aici şi aş vrea să te întreb:

Ai mai participat la târguri de turism, până acum? Dacă da, la care şi cum a fost experienţa?

Ce ţi-ai dori să găseşti la Târgul de Turism al României, ediţia de toamnă?

Scrie-ne un comentariu mai jos, cu gândurile tale!

Cu bucurie,

Radu Dascălul

Poftă de viaţă şi de călătorii să ai,

Echipa Zig Zag prin România

Salina Turda

Echipa Zig Zag, într-un nou episod Star Trek! 🙂

Echipa Zig Zag prin România