Edenland Park este cel mai mare, complex și sigur parc de aventură din România, iar noi ne-am simțit atât de bine acolo, încât am avut plăcerea să locuim în Căsuța din copac Ariciu pentru 3 nopți, tocmai pentru a putea adulmeca fiecare moment din jurul nostru.

Toată experiența s-a întipărit foarte bine în mintea noastră și nu putem decât să recomandăm această locație deosebită de lângă București. Nu mă feresc să adaug faptul că este unică, atât experiența cât și locația.

Totul din jur este de o armonie fascinantă, începând cu animalele și păsările ale căror glasuri te trimit în lumea viselor, sau te trezesc la realitate, natura care nu încetează să uimească prin frumusețe și până la facilitățile și activitățile parcului și personalul pregătit să te ajută sau să te îndrume.

Pe lângă plăcerea de a locui în căsuța din copaci, în mijlocul pădurii Balotești, de a ne plimba zi și noapte pe aleile fascinante ale acestui loc, de a vizita ferma animalelor, am pornit a doua zi, în explorarea parcului.

Am descoperit cele 12 activități ale parcului (ferma animalelor, echitația, locul de joacă pentru copii, peretele de escaladă, închirieri de biciclete, minigolful, airsoft, tir cu arcul, atelier de pictură și paintball) și toate cele 14 trasee în copaci și zona de relaxare și mâncare unde ne-am reîncărcat bateriile când simțeam că suntem epuizați (restaurantul Muma Pădurii, Bibo Burgers, Food &Drinks sau alte bunătăți pentru pofticioșii de dulce).

 

Traseele în copaci sunt accesibile tuturor: de la vârsta de 4 ani și minim 1 metru înălțime, cu o stare de sănătate fizica si psihică bună care să permită depășirea tuturor obstacolelor de pe trasee, conform regulamentului parcului.

După instructaj m-am simțit pregătită, nici bine nu am pus siguranța la început de traseu, că a și apărut, parcă de nicăieri, un angajat care m-a atenționat că îl puneam greșit și m-a ajutat să îl pun corect. Asta pentru că în timpul instructajului mă uitam după… fluturi. Deci, atenție la explicațiile de la început, căci te vor ajuta în tot traseul.

Ce mi-a plăcut enorm este faptul că, siguranța pe care o pui la început de trase, nu o poți scoate decât atunci când l-ai terminat, ceea ce înseamnă că dacă UIȚI să pui a doua siguranța nu există nicio șansă să cazi, de aceea este un parc de aventură foarte sigur pentru oricine.

După primul traseu ușor, mi-am dat seama cum funcționează echipamentul, tiroliana și cât efort presupune totul, așa că am pornit spre traseul Colobus. Însă, nu a fost chiar așa ușor pe cât am crezut.

Am trăit fiecare clipă și mi-am înghițit fiecare frică. Chiar dacă la jumătatea traseului am vrut să renunț sau la unele jocuri îmi tremurau mâinile. Am continuat și a fost fantastic, dificil și provocator. Cel mai lung traseu în copaci cu 28 de jocuri (din care 8 tiroliene) a durat mai bine de două ore. Cu siguranță, o nebunie pe care aș vrea să o repet și care l-a determinat pe Marian să spună: Nu credeam că o să-mi placă atât de mult!

Edenland Park este o experiență de testat cel puțin o dată în viață, dacă nu o dată pe lună sau în fiecare weekend.

Așa că vă aștept la Balotești – Edenlank Aventura Park,

Cosmina din Zig Zag prin România

 

Echipa Zig Zag prin România