Florin Păsat

Dacă întrebi pe stradă „vrei să te bucuri de abundenţă, succes şi fericire în viaţa ta?” în aproape toate cazurile vei primi răspunsul „Da”.

Poate că şi tu ai răspunde la fel…Dar te-ai gândit vreodată ce se întâmplă în spatele vieţii tale? Cum ai ajuns aici? Ce formă ai putea să îi dai de acum încolo?

Examinarea vieţii înseamnă o viaţă trăită conştient şi responsabil.

Însă ce nu ştiam până acum, era că există în noi un „termostat”. Acest mecanism nevăzut, îţi programează fiecare mişcare, face totul uniform şi ca la carte.

Unde eşti tu în toată povestea asta? În viaţa reală, executând la minut ceea ce îţi este dictat.

             “Termostatul îţi dictează viaţa!” ~Florin Păsat

Astăzi nu va fi vorba despre un simplu interviu, ci despre cum să îţi trăieşti viaţa în abundenţă cu tine însuţi şi cu ceilalţi.

Participă echipa Zig Zag prin România şi invitatul nostru: Florin Păsat.

Ce face Florin în viaţa reală?

Florin Păsat

Sursa foto: Florin Păsat

Este trainer, speaker, autor şi antreprenor. Cu alte cuvinte…este un om care s-a regăsit pe sine, îşi trăieşte autentic valorile  şi ceea ce predă vine din experienţă. Locuieşte în Râmnicu Vâlcea, dar preocupările sale îl trimit adesea, în toate judeţele ţării şi în străinătate.

Ce legătură are termostatul cu abundenţa?

Abundenţa este manifestarea exterioară a ceea ce pentru tine înseamnă “sunt fericit”: bani, sănătate, relaţii, carieră, familie, contribuţie, timp liber şi recreere.

Dicţionarul ne spune că termostatul este un aparat care servește la menținerea unei temperaturi prestabilite.

Sursa foto: termostat.ro

Sursa foto: termostat.ro

Acum şă alăturăm cele două noţiuni!

Termostatul este instrumentul prin care toate aceste lucruri apar în viaţa ta, rămân sau eşuează în mod constant. De cele mai multe ori ele eşuează… deoarece asemenea unui termostat setat pe o temperatură sub zero grade ne programăm în mod inconştient să abordăm negativ aceste teme.

Aici intervine Florin Păsat!

El află nivelul la care e setat termostatul omului şi îl ajută să-l regleze la temperatura ideală (rezultatele dorite).

              “Sunt o persoană care îşi foloseşte abilităţile de comunicator pentru a-i ajuta pe oameni să deschidă uşa miracolelor în viaţa lor. De ce? Pentru că eu cred într-o lume în care nu stresul, ci miracolele sunt experienţa zilnică.”

A ajuns la acest nivel treptat…Întâi a cunoscut falimentul. Din Top 5 afaceri în România( în domeniul lui), a ajuns la bănci, împrumuri şi închiderea afacerii pe care o deţinea.

Tot acest proces l-a trimis pe Florin într-o zonă mai puţin cunoscută: subconştient. A ţinut morţiş să caute un răspuns pentru eşec şi  l-a găsit!

Stătea pitit în grădina cu flori şi buruieni. 🙂

Sună metaforic şi boem. Dar de fapt este o realitate:

„Realitatea noastră pleacă din conştientul nostru. Conştientul poate fi văzut ca o grădină, unde ar trebui să trăiască doar flori; dar există şi buruieni. Pe unele eşti conştient că le-ai plantat, pe altele le-ai plantat inconştient şi ele rodesc.”

            Totul merge pe principiul cum dai, aşa primeşti! Şi pentru asta trebuie să plantezi în propria grădină. De ce? Fiindcă lumea din exterior ţi se arată în funcţie de seminţele pe care le-ai plantat.

Astfel, schimbarea se va întâmpla dinspre interior, înspre exterior. Totul se leagă ca într-un cerc şi singurul responsabil să rupă cercul vicios sau să creeze unul prosper eşti tu însuţi.

Florin Păsat

Sursa foto: grădinamea.ro

Ce se întâmplă cu buruienile?

„Ce ai de făcut pentru ca realitatea să fie aşa cum doreşti? Să smulgi buruienile, să ai grijă să nu mai plantezi altele, să pui flori dar să ai grijă să le uzi. ” ~Florin Păsat

            Pentru ca toate gândurile neproductive să dispară, Florin are câteva tehnici foarte utile.

Spre exemplu, tehnica de eliberare emoţională (EFT) presupune să te deschizi faţă de problemă. Oricare ar fi aceasta, în momentul în care o povesteşti şi loveşti anumite puncte pe corpul tău, în acelaşi timp, toate emoţiile negative asociate acesteia se vor dizolva. Tensiunea dispare şi este înlocuită de soluţie şi chiar de schimbarea comportamentului celorlalţi.

Urmează pasul doi. Meditaţia cafelei. Fie că se întâmplă la o cafea, la un ceai, sau seara înainte de culcare acest tip de meditaţie scoate tot ce este mai bun din tine.

Te concentrezi pe o anumit aspect al vieţii pe care vrei să îl dezvolţi. Mental parcurgi traseul făcut de tine legat de acest aspect şi punctezi toate situaţiile în care ai avut succes. Cum primim automat mai mult din lucrurile asupra cărora ne concentrăm, aceste situaţii se vor înmulţi în viaţa noastră pe măsură ce insistăm asupra lor.

Spre deosebire de meditaţia normală, în care gândurile trec într-un plan inferior şi tu te ridici deasupra lor, cea a cafelei este una care se practică mai conştient. Tot ceea ce gândeşti devine mai clar şi reuşeşti să sortezi până ajungi la ce ai nevoie.

Florin ne-a sugerat o carte care dezvoltă în detaliu această tehnică, alături de multe alte aspecte legate de succes şi abundenţă. Se numeşte Şlefuitorul de diamante şi este scrisă de Geshe Michael Roach!

Următorul pas ar fi pacea minţii.

„Le poţi avea pe toate dar nu te simţi complet fără pacea minţii. Şi după nivelul acesta e nivelul în care începi să dăruieşti celorlalţi

Mai multe despre activitatea lui Florin Păsat găseşti aici.

Teoria ca teoria..dar practica?

Ecuaţia lui e simplă:

SUCCES = INFORMAȚIE + MOTIVARE  + ACȚIUNE

În momentul în care înţelegi beneficiile, nu mai există negociere cu tine.”

Corpul uman este o maşinărie fantastică. Dar în acelaşi timp se apără când vine vorba de un obicei nou. Te face să te simţi rău, deşi ştii că lucrul respectiv îţi face bine.

Şi atunci cum te autodisciplinezi?

Cu multă, multă răbdare.

Florin ne povesteşte că există o aşa zisă legendă care spune că orice obicei nou are nevoie de 21 de zile să fie asimilat de corp, să intre în structura lui. Ne dă exemple din viaţa lui sau a soţiei, când au dobândit un obicei în mai puţin timp sau uneori chiar a trecut un an fără niciun rezultat.

Alături de Florin Păsat, povestind despre abundenţă şi obiceiuri bune. :)

Alături de Florin Păsat, povestind despre abundenţă şi obiceiuri bune. 🙂

Aşadar nu există o regulă precisă legată de timpul de dobândire a unui obicei nou. Totuşi ajută foarte mult să cultivi seminţe, înainte de a-l implementa în viaţa ta.

„Acum vreau să practic yoga de exemplu. Ce fac? Mă uit la video-uri pe Youtube, povestesc prietenilor despre ce vreau să fac sau caut informaţii despre diverse tipuri de yoga. Şi uite aşa se instalează treptat noul obicei.”

Cum înseamnă antreprenoriatul, în acest stil de viaţă?

Acum un an ne-ar fi vorbit din cărţi: să faci ce îţi place, să găseşti o modalitate prin care să aduci valoare oamenilor şi să creezi sisteme. „Acum spun: plantează seminţe. Vrei bani, plantează bani, vrei relaţii, plantează relaţii, vrei sănătate, plantează sănătate, vrei să îţi prospere proiectul? Ajută pe alţii să le prospere proiectul.

Florin Păsat

Povestim, povestim, dar nu uităm şi de fotografii. 🙂

E o bucurie să stai la un ceai cu Florin. Stilul de viaţă despre care vorbeşte i se citeşte pe chip. Cuvintele sale se prind de tine şi te îndeamnă să priveşti mai mult în tine.

Sunt idei născute prin încercări, erori, pierderi, victorii…un proces continuu de învăţare. Am primit ani de experienţe, într-un ceas de poveşti!

Concluzia?

95% din succes înseamnă convingeri şi stil de viaţă. Abundenţa nu înseamnă să ai doar bani, sau doar relaţii. Este un concept de masă cu 3 picioare: bani, relaţii şi sănătate. În seminariile „Atrage abundenţa în viaţa ta”, din toate oraşele mari ale ţării, Florin le prezintă în detaliu şi le stabileşte un echilibru între ele.

A conştientizat, a dobândit şi a dăruit. Drept urmare, acesta este efectul Florin Păsat:  mii de mărturii şi mesaje de mulţumire pe care le primeşte.

„Am fost pentru a doua oară la acest, cum să-i spun, curs, prelegere, revelaţie, inspiraţie, motivaţie, seminar, chiar nu are relevanţă cuvântul, fiindcă le cuprinde pe toate. Şi pentru a doua oară am rămas surprins de profunzimea mesajului.”~Octavian Mercouffer.

Interviu realizat de: Radu Dascălul şi Adelina Ababei

Transpunere interviu în text: Daniela Pasăre

Foto Zig Zag: Adelina Ababei

Dar tu?

Care din ideile lui Florin Păsat de mai sus ţi-a plăcut cel mai mult? 

Ce înseamnă abundenţa pentru tine?

Cum o atragi şi o multiplici în viaţa ta? 

Vrem să aflăm părerea ta! 🙂 Scrie-ne un comentariu, mai jos.

 

Poftă de viaţă şi de călatorii să ai,

Echipa Zig Zag prin România

Blaj

Zig Zagării la CNIPT Blaj 🙂

Echipa Zig Zag prin România