Bun venit și-o afinată! 

Drumul șerpuiește printre case și parcele largi de pământ îngrădite cu garduri scunde de lemn. Ne apropiem de cabana care se vedea în zare, după ce ne-am despărțit de ulița principală. Suntem întâmpinați de o poartă din lemn masiv, pe care e sculptat Pensiunea Agroturistică Casa Brazilor. Primirea oaspeților e cea dintâi sarcină a lui Pablo, câinele ghiduș al cabanei, urmat timid de Miți, pisica cu ochi albaștri. Ne grăbim să ne tragem sufletul după drum, la căldură, unde suntem întâmpinați cu o afinată de casă și o ciorbă de pui cu tăiței. Știm că în Bucovina ospitalitatea gazdelor și iscusința în ale gastronomiei sunt două elemente importante care cântăresc greu la experiența de călătorie. Așa că ne avântăm.

Regim Ultra-all inclusive

Ciorba este doar o previzualizare a ceea ce înseamnă bogăția meselor. Doamna Niculina gătește cu suflet pentru cei care aleg să își facă vacanța la Casa Brazilor. Pe masă își fac loc felurite cărnuri afumate, pește și vânat, brânzeturi și unt de casă – acestea fiind procurate din producție proprie, din micro-ferma familiei, sau de la producători locali. Pe noi ne-a fermecat, cu siguranță, tocana de căprioară, gătită la ceaun – fragedă și plină de savoare. Experiența e completă numai dacă  în farfurie își face loc faimosul triunghi culinar: mămăliguță cu brânză și smântână. Toată munca din bucătărie își are rădăcinile în deviza cabanei: să puteți voi mânca și bea, cât gazda vă poate da.  

Casa Brazilor primește oaspeți din 2013, în patru camere duble, 2 triple și alte două apartamente de câte două camere – toate cu balcon. Pe lângă serviciile de cazare și restaurant, ciubărul este funcțional non-stop. În mod cert, inedit este pe timp de noapte, cu cer senin, ca martori la spectacolul stelar.

Activități extra la cabană

Pentru a explora și mai mult din peisajele Țării Dornelor, pensiunea oferă, contra-cost, tururi cu ATV-uri și sania cu zurgălăi. Oricum, deconectarea de la viața de zi cu zi e garantată. Amplasarea pensiunii, facilitățile, ospitalitatea gazdelor și oferta gastronomică contribuie temeinic la definirea unei vacanțe de poveste. 

Noi ne luăm rămas bun de la depresiunea Dornelor. Rămânem, însă, cu gândul la plăcintele cu dulceață de afine și cele cu brânză dulce. Negreșit, pensiunea agroturistică Casa Brazilor este o alegere potrivită când vine vorba de relaxare, peisaje splendide și o sesiune de răsfăț culinar de neuitat!

Abonează-te la Zig Zag prin România

* indicates required

Abonându-vă vă dați acordul ca Asociația Zig Zag prin România să vă contacteze și/sau să vă trimită noutăți pe e-mail.

Vă puteți dezabona în orice moment făcând click pe link-ul din subsolul e-mailurilor noastre.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Nicoleta Felea