Zilele de sărbătoare se petrec în jurul mesei, alături de cei dragi, cu preparate alese, muzică tradițională și vinuri pe măsură. Am pregătit pentru voi două recomandări de unități de cazare unde poți sărbători românește Ziua Națională a României.

Grădina Morii – cazare cu farmec și istorie în Sighetu Marmației

De la detaliile de interior și arhitectura clădirii, până la atmosfera din camere și din restaurant și priveliștea asupra râului Iza și a dealului Solovan Hotel Grădina Morii (HGM) din Sighetu Marmației e un exemplu de frumusețe și ospitalitate, toate la superlativ.

Hotelul oferă servicii de cazare în 49 de camere, clasificate la 3 stele. Camerele sunt dispuse pe 4 etaje și răspund nevoilor oaspeților în materie de număr de persoane, priveliște sau spațiu. 

La Hotel Grădina Morii ne-am lăsat ghidați la capitolul Restaurant de cei de-ai casei. Pălinca de gutui ne-a distrat la propriu, grație sistemului prin care se toarnă în pahare și am ținut-o sub control cu limonada cu ghimbir și mentă. Apoi am degustat din piept de pui marinat în miere cu cartofi dulci, pastele cu midii, salata grecească și cea cu somon, cotletul de porc, pieptul de pui în crustă Panko și pizza.

 

Ofertă 1 Decembrie Hotel Grădina Morii

Pe 1 Decembrie la Grădina Morii soții Maria și Petre Orza te vor încânta cu muzică de pe plaiurile maramureșene. Veiavea parte de 5 nopți, dintre care una este gratuită, în perioada 26 noiembrie – 1 Decembrie, acompaniate cu preparate, muzică tradițională și foc de tabără. Mai multe detalii despre ofertă regăsiți aici iar rezervările se preiau telefonic la: 0731977000.

_________________________________

Crama de Piatră  – degustare de vinuri și cazare premium în Dealu Mare

Un drum îngust își face loc printre așezări, iar la limita dintre locuințe și rândurile de vie se află o cramă boutique. Suntem în satul prahovean Vadu Săpat, chiar la granița județelor Prahova și Buzău, unde a fost inaugurată recent o unitate de cazare. Crama de Piatră nu este însă un nume nou, aceasta producând primele sale vinuri în 2018. Între cunoscătorii de vinuri și printre prahoveni circulă deja denumirea de Boian, brandul vinului făcut aici la cramă.

Unitatea oferă cazare în 12 camere duble (matrimoniale și twin), dintre care 10 sunt dormitoare standard, iar alte două sunt apartamente. Capacitatea maximă de cazare este de 28 de persoane. Design-ul interior al unității denotă mult bun gust, creat într-o notă modernă, cu lumini ambientale oriunde privești și cu mult lemn masiv în compoziție.

Adevărate bijuterii lichide, vinurile Boian și Aldavin (cele două branduri ale Cramei de Piatră) pot fi și comandate din meniul restaurantului. La parterul unității de cazare se află restaurantul și barul, iar în exterior, terasa. Toate sunt decorate cu elemente de lemn, cu detalii fine, cu sfoară și lumini sub forma sticlelor de vin.

Oferta de 1 Decembrie de la Crama de Piatră

Oferta include un meniu atent cu accent pe ingrediente proaspete pe care le gătesc cu pasiune. Rezultatul? Preparate care îți vor încânta papilele gustative. Când iei un loc la masă, ai șansa să fii martor la o explozie de gusturi, căci doar așa poate fi descrisă munca din bucătăria Cramei de Piatră. Mai multe detalii pot fi consultate aici iar rezervările se pot face telefonic la: 0721403590.

_________________________________

King’s Rock Cabin – cabană retrasă cu priveliște spre Piatra Craiului

Dacă totuși îți dorești să închiriezi integral o cabană intimă, din bușteni, retrasă la marginea pădurii cu spațiu pentru grătar și să te organizezi cum știi tu mai bine, te invităm să descoperi una dintre cele mai retrase cabane din județul Brașov, mai exact în Zărnești.

 

Cabana are o capacitate de 4 persoane și este compusă din living, bucătărie complet echipată, baie și două dormitoare cu paturi duble + foișor oferind o panoramă superbă asupra crestei montane. Liberă în perioada 1 Decembrie – 3 Decembrie 2021. Puteți verifica mai multe detalii legate de facilități și disponibilitatea aici.

În speranța că opțiunile noastre vă sunt pe plac vom reveni și cu alte sugestii de oferte în curând.

Cu drag de călătorii,

Cosmina

 

Echipa Zig Zag prin România